Languages Lättläst Teckenspråk

E-tjänster för privatpersoner

En del av våra e-tjänster kräver e-legitimation. Har du inte en e-legitimation kan du enkelt ansöka om en. Du behöver ett personnummer och ansöker om e-legitimation hos din bank.

Beroende på vem som ger ut e-legitimationen kan den ha olika namn som BankID, Nordeas e-legitimation eller Telia e-legitimation. Läs mer om e-legitimation och hur du skaffar en eller problemlösning.

På sidan driftinformation kan du se aktuell driftinformation om våra system.

I Min fastighet hittar du som privatperson detaljerade uppgifter om din egen fastighet. Du kan bland annat se areal, inteckningar och fastighetsrättsliga åtgärder. Vill du se information om dina pågående lantmäteriförrättningar ska du använda tjänsten Lantmäteriförrättningar - Ansökan och pågående ärenden

I tjänsten kan du förklara och illustrera din önskade förändring som avser avstyckning, klyvning, sammanläggning eller fastighetsreglering. Du får även hjälp med att fylla i de uppgifter som vi behöver från dig.

Du kan också följa dina pågående ärenden direkt i tjänsten.

I tjänsten kan du ansöka om lagfart, tomträttsinnehav och inteckning när du köpt, fått, ärvt eller bodelat en fastighet.

Ansök med e-legitimation

För att ansöka behöver du ha en giltig e-legitimation och gåvo-, arv- eller köpehandlingar tillgängliga. Du kan göra en ansökan åt någon annan om ni är flera sökanden eller om du hjälper någon med ansökan.

(Obs! Inget pappersoriginal ska skickas in per post om du använder e-tjänsten)

Sök bland kartor, flygbilder och ortnamn. Vårt utbud av kartor täcker hela landet.

Tjänsten erbjuder möjligheten att välja ett område i kartan, skapa kartbok och öppna eller spara den i pdf-format för utskrift i skala 1:10 000 eller 1:50 000.

I vårt digitala arkiv finns mer än en miljon historiska kartor och de sträcker sig så långt bak i tiden som 1628. Det är gratis att titta på kartorna och att spara och skriva ut dem. Om du vill beställa en högupplöst karta så kan du göra det direkt i e-tjänsten.

Har du stött på ett fel i någon av våra kartor eller i fastighetsregistret? Eller vill du skicka in ett förslag på hur vi kan förbättra informationen i våra kartor? Då kan du göra det i vår e-tjänst Förbättra kartan.

SJÄLVSERVICE Gå till Geolex

I GeoLex kan du söka information om flygbilder och ortofoton. Även indexrutor och bladindelning kan visas antingen i koordinatsystemet SWEREF 99 TM eller i RT90. Ingen inloggning krävs. 

Annan information t.ex. planer och utfall, presenteras på produktsidorna.