Om webbplatsen

Vår webbplats, www.lantmateriet.se, är målgruppsorienterad och användaranpassad. Den är byggd med modern teknik och anpassar utseendet efter din skärmstorlek.

Tillgänglighet på lantmateriet.se

Du ska kunna använda Lantmäteriets webbplats på ett bra sätt oberoende av vilken funktionsvariation du har eller vilken teknik du använder. Vi arbetar ständigt med att öka tillgängligheten på vår webbplats för att leva upp till lagkravet. 

Vi redovisar våra brister inom digital tillgänglighet för vår webbplats och digitala tjänster. Om något inte fungerar eller om du har synpunkter kring webbplatsens tillgänglighet, uppskattar vi att du hör av dig och berättar. Det är viktig information i vårt arbete med att förbättra tillgängligheten. 

Läs om våra brister inom digital tillgänglighet.

Använda webbplatsen

Kakor (cookies)

Vissa delar av webbplatsen kräver att din webbläsare tillåter lagring av kakor (cookies) i din dator. Kakor lagras på din dator och inte på denna webbplats.

Läs mer om kakor och hur de används på vår webbplats.

Lämna inga personuppgifter i fritextfält

För att Lantmäteriet ska kunna svara på en allmän fråga behöver du bara uppge din mejladress eller ditt telefonnummer – så lämna inga andra personuppgifter i fritextfältet. Om vi behöver mer uppgifter för att kunna svara på din fråga, kommer vi att be dig om det.

Alla uppgifter du mejlar till oss är allmänna handlingar och kan komma att lämnas ut om någon begär det.

Mina sidor och våra e-tjänster

Via Mina sidor kan du nå uppgifter om dina fastigheter och gå direkt till våra e-tjänster för att göra en ansökan eller signera och komplettera pågående ärenden. 

Mina sidor.

Du hittar alla våra e-tjänster via Självservice, som vänder sig till både privatpersoner och företagare. Där hittar du också våra e-tjänster som är under utveckling samt våra blanketter.

Självservice.

Vilka tjänster kräver e-legitimation?

De e-tjänster som har ett hänglås bredvid sin länk i den lila rutan kräver inloggning med e-legitimation för att kunna användas.

Du behöver bara logga in en gång för att kunna nå våra e-tjänster för privatpersoner. När du loggar ut loggas du automatiskt ut från alla våra e-tjänster för privatpersoner som du har använt.

Om du inte har e-legitimation kan du ansöka om det hos din bank.

Ta del av guiden på elegitimation.se (nytt fönster).

Tilläggsprogram

Här hittar du länkar till alla tilläggsprogram du kan behöva på lantmateriet.se. Gemensamt för tilläggsprogram, även kallade insticksprogram, är att de ibland behöver uppdateras. Ofta meddelar programmet själv när det är dags att uppdatera din version. Ibland får du själv uppdatera programvaran.

Adobe Reader

På Mac och PC är PDF-formatet den dokumenttyp vi använder som standard när inte vanliga webbsidor används på lantmateriet.se. För att öppna PDF-filer krävs programvaran Adobe Reader.

Ladda ner Adobe Reader på Adobes webbplats (nytt fönster).

Java Virtual Machine

En del av e-tjänsterna kräver att du har Java Virtual Machine (JVM) installerat på din dator. Med hjälp av JVM kan din dator köra små applikationer, så kallade applets.

Ladda ner JVM på Javas webbplats (nytt fönster).

DjVu

En del av våra e-tjänster använder DjVu som bildvisningsprogram. Bildformatet gör att du kan se inscannade högupplösta kartor. 

Länkar

Öppna olika typer av länkar.

Har du tekniska problem?

Få svar på tekniska frågor som rör drift, vår webbplats eller våra e-tjänster.

Lantmäteriets behandling av personuppgifter

Lantmäteriet behandlar uppgifter om privatpersoner.

Läs om vad en personuppgift är, hur Lantmäteriet behandlar personuppgifter och vilka rättigheter du har.

Har du synpunkter eller frågor angående webbplatsen?

Om du har synpunkter angående webbplatsen är du välkommen att kontakta webbredaktionen@lm.se.

Har du andra frågor eller synpunkter på våra e-tjänster? Kontakta vårt kundcenter.