Kontakta Swepos

Har du frågor om Swepos, GNSS eller Nätverks-RTK?

Kontaktuppgifter

Om du behöver support, kontakta driftledningscentralen via kontaktformuläret i tjänsteportalen (nytt fönster). Du kan också nå oss via

Öppettider

Supporten är öppen måndag-fredag kl. 07:00‑17:00.

Övrig tid finns personal i beredskap för att åtgärda driftstörningar.

Supportens avvikande öppettider 2023
Datum Helgdag Öppettider
6 januari Trettondag jul Stängt
7 april Långfredag Stängt
10 april Annandag påsk Stängt
1 maj Första maj Stängt
18 maj  Kristi himmelfärdsdag Stängt
6 juni Nationaldagen Stängt
23 juni Midsommarafton Stängt
25 december Juldagen Stängt
26 december Annandag jul Stängt

Frågor och svar

Lantmäteriet gör kartor men inga vägbeskrivningar.

Har du hittat ett fel i din GPS-navigator så behöver du kontakta företaget som tillverkat navigationssystemet. Vi har några tips på vart du kan vända dig för felrapportering.

GPS-mätningarna erhålls primärt i WGS 84, men SWEREF 99 kan ofta betraktas som samma system. Läs mer om förhållandet mellan WGS 84 och SWEREF 99.

För att omvandla positionsangivelser mellan latitud och longitud i WGS 84 och plana koordinater i SWEREF 99 TM kan du använda e-tjänsten Enkel koordinattransformation.

En del gamla allmänna kartdata redovisas dock i RT 90 2,5 gon V. För omräkning av SWEREF 99 lat/long till RT 90 2,5 gon V, använd i första hand den metod som rekommenderas för transformation mellan RT 90 och SWEREF 99.

Skillnaden mellan angivelse av latitud och longitud i WGS 84 respektive RT 90 skiljer sig åt med upp till 300 meter i Sverige; se Differenser i latitud och longitud mellan RT 90 och globala system (pdf, nytt fönster).