Så här söker du jobb hos oss

Om du är intresserad av ett jobb hos oss och vill ansöka så går det till på det här sättet. Genomgång av ansökningar och urval påbörjas under ansökningstidens gång. Om du tillhör dem som bäst uppfyller kraven vi ställt i annonsen kommer du bjudas in till en personlig intervju.

Fyra personer sitter vid ett runt bord och fikar. Två av dem tittar in i kameran. De ser alla glada ut. På bilden är en röd platsmarkör inklistrad, som en ikon.

Så här går det till 

I varje annons finns knappen ”Ansök här” och vi använder oss av e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas enligt GDPR. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen.

Eftersom vi är en statlig myndighet är din ansökan en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen vilket innebär att vem som helst kan när som helst be om att få se de dokument du skickar in till oss.

När du har skickat in din ansökan får du ett mejl som bekräftar att vi har mottagit den. Ansökan kan göras ända fram till klockan 24.00 sista ansökningsdagen, sedan stängs annonsen och försvinner från listan med aktuella annonser.

Urval och utvärdering

Genomgång av ansökningar och urval påbörjas under ansökningstidens gång. Om du tillhör dem som bäst uppfyller kraven vi ställt i annonsen kommer du bjudas in till en personlig intervju. I en del rekryteringar använder vi urvalstester för att göra ett första urval. För slutkandidaterna kan det bli aktuellt med kompletterande djupintervjuer, urvalstester eller arbetsprover. Slutligen kontaktar vi referenspersonerna.

När vi har tillsatt tjänsten hör vi av oss till alla som sökt. Om du har varit på intervju kontaktar vi dig personligen, annars får du ett meddelande via mejl om att tjänsten är tillsatt med en annan sökande.

Det tar normalt mellan två och tre månader från sista ansökningsdagen tills vi har beslutat om vem som fått tjänsten. Om anställningen är säkerhetsklassad kan det dock ta lite längre tid, eftersom vi bland annat måste göra en registerkontroll hos Säkerhetspolisen.

Utannonsering av lediga tjänster

Som statlig myndighet annonserar vi ut alla våra lediga tjänster. Vi hanterar därför inte några intresseförfrågningar eller spontana ansökningar.