Chef inom Fastighetsbildning för Norrbotten/Västerbotten, flexibel arbetsort

Chef inom Fastighetsbildning för Norrbotten/Västerbotten, flexibel arbetsort

Din roll hos oss

Fastighetsbildningen har ett nationellt uppdrag och arbetar proaktivt med att möta kundernas och samhällets behov genom att vidareutveckla våra arbetssätt och metoder. Fastighetsbildningens verksamhetsområde är organiserat i nio geografiska enheter samt en stödenhet och en stab.

Vi söker nu en enhetschef med ansvar för fastighetsbildningsverksamheten på kontoren i Kiruna, Gällivare, Haparanda, Luleå, Arvidsjaur, Skellefteå, Lycksele, Vilhelmina och Umeå. Du har åtta direktrapporterande funktionschefer och i enheten arbetar ca 100 medarbetare. Tillsammans med dem arbetar du för att uppnå goda resultat genom en tydlig arbetsgivarroll i kombination med förtroende och tillit till medarbetarna.

På Lantmäteriet har du mycket goda utvecklingsmöjligheter utifrån behov och önskemål då verksamheten är bred och vi arbetar med utveckling på flera nivåer parallellt med gemensam helhetssyn. Som enhetschef rapporterar du till verksamhetsområdeschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Du leder din enhet tillsammans med enhetens ledningsgrupp och ansvarar för en leverans i enlighet med Lantmäteriets strategiska inriktning och verksamhetsområdets uppdrag.

I din roll som enhetschef tar du ansvar för att upprätthålla Lantmäteriets roll som attraktiv arbetsgivare. Du har personal-, budget- och arbetsmiljöansvar och den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete. Vidare ansvarar du för att driva och delta i Lantmäteriets proaktiva utvecklings- och förändringsarbete med syfte att möta kundernas och samhällets behov. Löpande dialog och kontakter med kunder, andra verksamhetsområden inom Lantmäteriet, externa samarbetspartners och media är en del av tjänsten.

Eftersom verksamheten är geografiskt spridd sker arbetet i mycket stor utsträckning genom hybrida och digitala möten men i en normal vardag ingår också resor inom enheten och i landet. Din stationeringsort är flexibel mellan något av Lantmäteriets kontor i Sverige, och du förväntas göra regelbundna besök på kontoren inom enheten.

Din profil

Vi söker dig som har arbetat som chef och ledare de senaste fem åren och dessutom har erfarenhet av att leda andra chefer. Du har som minst en treårig högskoleutbildning inom relevant område. Vi vill att du har erfarenhet av att leda verksamheter i förändring, har ett tydligt resultatfokus och är van vid att arbeta med strategiska frågor i en ledningsgrupp.

Vi ser det som meriterande att ha erfarenhet av att leda en teambaserad och geografiskt spridd organisation. Vi ser det också som meriterande om du har en högskoleutbildning till jurist eller lantmätare.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din förmåga att leda, och som person är du kommunikativ, tydlig och trygg. För att lyckas i rollen som enhetschef behöver du vara genuint intresserad av människor och tycka om att arbeta coachande och förutsättningsskapande för att bygga välfungerande team. Du är prestigelös och har god förmåga att anpassa ditt ledarskap till rådande situation. Det är viktigt att du har ett helhetsperspektiv och är nyfiken och intresserad av att arbeta med övergripande förändringar likväl som ständiga förbättringar i vardagen. Vidare krävs förmågan att fatta svåra beslut, men också förmågan att justera beslut som inte blev bra.

Övrig information

På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Lantmäteriet är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här, våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. I medarbetarskapet ingår att vi agerar utifrån den statliga värdegrunden och våra värdeord: service, öppenhet och handlingskraft.

Som medarbetare på Lantmäteriet ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. När verksamheten tillåter har du bland annat möjlighet att utföra dina arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret. Läs mer om vårt erbjudande på lm.se/jobbahososs

För att skicka in din ansökan, klicka på länken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdag:
Ansök här
Referensnummer: C158400-2023-132

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Ospecificerad kommun (Sverige)
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Arwid Dahlberg
Verksamhetsområdeschef
Telefon: 018-175099

Fackliga företrädare

Maria Karlsson
SACO-S Lantmäteriet
Telefon: 0501-66053
Johan Petersson
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 0521-262548

Dela sidan