DevOps-tekniker inom Utveckling och IT, Gävle

DevOps-tekniker inom Utveckling och IT, Gävle

Din roll hos oss

Trivs du med att arbeta tillsammans med andra? Vill du ta eget ansvar, få möjlighet att påverka och jobba i teknikens framkant med moderna arbetssätt? Då kommer du att trivas hos oss!

Du kommer att tillhöra vårt team OpenShift på Utveckling och IT. Teamet ansvarar för organisationens On-prem Cloud-lösning (OpenShift). Vi jobbar med att stötta våra ~40 utvecklingsteam genom att leverera en utvecklings- och driftsmiljö för containeriserade applikationer. I denna roll så kommer du att arbeta med våra OpenShift-miljöer och kringliggande integrationer. I detta arbete ingår både drift och administration av befintlig miljö men även nyutveckling och expandering av plattformen.

Din primära roll kommer vara en stöttepelare till de olika team som dagligen utvecklar och deployar sina applikationer i plattformen. Detta innefattar felsökning, utveckling av CI/CD pipelines, automatisering samt design och förståelse för olika applikationer/mikrotjänster.

På Utveckling och IT har vi ett stort förtroende och tillit till våra medarbetare. Varje team jobbar agilt och självständigt med stor frihet att själva påverka både val av språk och lämpliga tekniker. Detta ger oss en väldiversifierad applikationsstack byggd på allt från Go, Java och Python till NodeJS, Elm och Kotlin.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av verktyg och tekniker som exempelvis Ansible, Helm, ArgoCD, Tekton, Jenkins, Knative, Artifactory, Quay, Nexus, Prometheus eller Loki. Du har även erfarenhet av shell och har förståelse för scriptprogrammering.

Det är meriterande om du erfarenhet av Python eller Go.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och vill att du som person gillar att lösa utmaningar, både i grupp och självständigt. Du tar aktivt initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer. Du är samarbetsorienterad och anpassar dig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du hittar snabbt lösningar på uppkomna problem. Du kan se utanför boxen, tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem samt att du håller dig à jour inom din profession och ditt expertområde, omvärldsbevakar och trendspanar.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att du måste vara svensk medborgare samt att en säkerhetsprövning med registerkontroll och säkerhetssamtal kommer att genomföras innan anställning.

Övrig information

På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Vi vet att våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. Genom att arbeta med jämställdhet och mångfald som självklara delar av verksamheten skapar vi en inkluderande kultur där olikheter är en av våra framgångsfaktorer. I vårt medarbetarskap ingår det att alla medarbetare agerar utifrån vår värdegrund: service, öppenhet och handlingskraft.

Hos oss har du möjlighet att utföra arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret. Det är verksamheten och gällande regelverk som styr. Vi kallar det den hybrida arbetsplatsen.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om tjänsten besvaras av de kontaktpersoner som anges i annonsen.

Tjänsten hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras i samband med anställning.

Du måste vara svensk medborgare

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

Utveckling och IT är en betydelsefull del i Lantmäteriets verksamhet där vi arbetar tillsammans med Lantmäteriets verksamhetsområden i både strategiska, taktiska och operativa frågor. Utveckling och IT:s uppdrag är att bidra till utvecklingen av Lantmäteriets verksamhet genom att tillhandahålla effektiva lösningar och tjänster. Våra ledord för vår verksamhet är verksamhetsnytta, säkerhet, innovation och arbetsglädje. Vi har flera stora intressanta utvecklingsprojekt på gång som alla bidrar till samhällets utveckling och där behöver vi dig!

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
Ansök här
Referensnummer: C109562-2022-74

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Gävle
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Markus Hellgren
Funktionschef
Telefon: 026-63 47 63

Fackliga företrädare

Torsten Svärd
Lantmäteriakademikerna/SACO
Telefon: 026-63 34 47
Maria Sälg
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 026-63 48 19

Dela sidan