Languages Lättläst Teckenspråk

Fastighetsgränser

Behöver du en karta med fastighetsgränser, en så kallad tomtkarta? Så här gör du för att hitta den information du behöver.

Behöver du hjälp är är du välkommen att kontakta oss.

Använd e-tjänsten Min Fastighet om det är din egen fastighet. Där kan du själv ta fram tomtkartan, om det finns en sådan. Du behöver e-legitimation för att logga in.

Om Min Fastighet

Du är välkommen att kontakta vårt kundcenter på telefon 0771-63 63 63 om du inte har e-legitimation eller om du inte äger fastigheten själv.

Fastighetskartan är lämplig att använda som översikt över alla fastigheter. Du kan se en fastighets ungefärliga läge och se hur den ligger i förhållande till andra fastigheter.

I vår tjänst Kartsök och Ortnamn kan ni se hur fastigheter i ett område förhåller sig till varandra. Där kan ni även söka på fastighetsbeteckning, adress, koordinater eller zooma in till berörd fastighet direkt i kartan. Gränserna som visas i tjänsten Kartsök och Ortnamn är inte exakta och de saknar juridiskt bevisvärde. Läs mer om varför. Visar gränserna rätt?

Behöver du ytterligare hjälp är du välkommen att kontakta vårt Kundcenter.

Kontakta din kommun för att få hjälp med detta.

Söker du karta inför bygglov för att rita in planerad utbyggnad eller liknande? Kontakta vårt Kundcenter. Du kan också vända dig till din kommun för att få veta vilket kartunderlag du behöver.

Mer information om bygglov