Till vår digitala medarbetare är det aldrig kö

Vår digitala medarbetare finns på nästan alla sidor på lantmateriet.se.

Den hjälper dig att få svar på många frågor av ”allmän” karaktär, till exempel Hur får jag reda på vem som äger en fastighet? Vilka kostnader gäller vid lagfartsansökan? Hur gör jag om jag vill stycka av min tomt? Hur får jag fram en karta över min tomt?

Illustration av en platsmarkör med headset kring sig. En pratbubbla syns ovanför med texten; frågor? chatta med mig!

Den kan även hjälpa dig med länkar till de sidor på lantmateriet.se där information om din fråga finns. Den erbjuder dessutom färdiga alternativ till ämnen eller frågor för att förenkla för dig när du inte riktigt vet hur frågan ska formuleras. Då kan det räcka att du skriver ett ord om vad du undrar över.

Den kan tyvärr inte svara på frågor som rör ett specifikt ärende. Men hänvisar gärna dig vidare med kontaktuppgifter dit du kan vända dig med frågor om just ditt ärende. Du ska inte skriva in några personuppgifter i chatten med den digitala medarbetaren.

Alla konversationer med vår digitala medarbetare utvärderas och används för att förbättra funktionen.

Vi vill gärna att du framför dina synpunkter när du kommunicerat med vår digitala medarbetare. När du stänger ner chatten, ge då feedback med en tumme upp eller ner, och gärna även en kommentar kring din upplevelse. Det hjälper oss att utveckla den till att bli ännu bättre.