Beställ information ur fastighetsregistret

Här kan du som privatperson och företag kostnadsfritt beställa utdrag med standardinformation ur fastighetsregistret.

Lördag den 23 september kl. 16 till måndag den 25 september kl. 7, utförs systemunderhåll som berör beställning av information ur fastighetsregistret. Under tiden för underhållet kommer formuläret på denna sida att vara avpublicerat.

Vad kan jag hitta i standardinformationen?

I standardinformationen framgår bland annat vem som är lagfaren ägare av fastigheten, inteckningar och taxeringsuppgifter samt uppgifter om gemensamhetsanläggningar och samfälligheter som är kopplade till fastigheten. I standardinformationen kan du även få uppgifter om avregistrerade fastigheter.

Standardinformationen visar de mest efterfrågade uppgifterna från fastighetsregistret.

Du kan läsa mer om hur du går tillväga för att göra större utdrag ur Fastighetsregistret på sidan Beställa utskrifter.

Formulär för beställning

Fyll i fullständig beteckning för fastigheten, samfälligheten eller gemensamhetsanläggningen samt e-postadress i formuläret. Observera att du endast kan beställa information på fem fastigheter per 24 timmar.

En fastighetsbeteckning är en unik kombination av namn och nummer som används för att särskilja alla Sveriges fastigheter. En fullständig beteckning består av kommun, trakt, block och enhet (exempelvis Gävle Torp 1:1).

I vår e-tjänst Min karta kan du få fram fullständig fastighetsbeteckning.

Observera att formuläret nollställs efter 20 minuters inaktivitet.

*) markerar obligatoriska fält

Det har redan skickats in begäran om fem registerutdrag för denna e-postadress de senaste 24 timmarna.

Försök igen senare.

När Lantmäteriet samlar in personuppgifter ska myndigheten lämna information om den behandling av personuppgifter som görs. Informationen går att hitta på www.lantmateriet.se/personuppgifter.

Hur lång tid tar det att få beställningen?

Beställningen hanteras så snart som möjligt under våra ordinarie öppettider. All information granskas och i vissa fall kan leveranstiden vara något längre.

Efter att du skickat in din beställning får du ett bekräftelsemail med ett ärendenummer och till vilken e-postadress vi kommer leverera till. Har du inte fått din beställning inom ett par dagar, kontrollera om det hamnat i skräpposten.