Hoppa till sidans innehåll
Other languagesLanguages Lättläst Teckenspråk Min sida

Min karta

I Min karta kan du titta på detaljerade kartor och flygbilder över hela landet och söka på platser, adresser och fastigheter. 

Det går att spara eller skriva ut en PDF i valfri skala över det område du önskar och använda den som en friluftskarta, eller som ett översiktligt underlag vid bygglovsansökan. Om du vill kan du även välja att dela kartan med vänner eller mäta en sträcka och sedan visa en höjdprofil på sträckan.

Skärmbild från e-tjänsten Min karta.
Skärmbildsexempel från e-tjänsten Min karta. Klicka på bilden för större version.

På gång i tjänsten:

  • Utöka med flera koordinatsystem
  • Markera alla områden på den sökta fastigheten
  • Kombinera de olika bakgrundskartorna

Hjälp och tips till tjänsten Min karta 

För kartor på papper från Lantmäteriet hänvisar vi till tjänsten Kartutskrift där du själv kan spara eller skriva ut en karta/kartbok i förvald skala i 1:10 000 och 1:50 000. Tjänsten har samma kartinformation som tidigare fanns i Fastighetskartan, Terrängkartan och Fjällkartan.

Kartans fastighetsgränser

Tänk på att fastighetsgränser i kartan är översiktliga och är inte juridiskt gällande. Det innebär att du inte bör utgå från kartans gränser om du vill bygga, avverka skog eller göra andra åtgärder på en fastighet. Läs mer om kartans gränser.

Användning, villkor och avgifter

Kartor och bilder som kräver medgivande från Lantmäteriet

Lantmäteriets kartor och bilder skyddas enligt lag.

Användaren har rätt att:

  • Publicera kartor/bilder som illustration i analog form t.ex. i rapporter, böcker eller liknande kan göras utan avgift.
  • Publicera kartor/bilder i digital form (endast sammanslagen raster) kräver att egen information visas ovanpå och att den informationen utgör det primära. Kan göras utan avgift.

Begränsningar:

  • Publicering av kartor/bilder i digital form, utan egen information, kräver licens för respektive produkt, såvida de inte är tillgängliga som öppen data.
  • Publicering i digital form är ej tillåten i någon typ av kommersiellt sammanhang t.ex. där publicerade bilder är tillgängliga mot betalning eller på hemsidor/e-tjänster/appar som finansieras av reklam, annonser eller liknande.

Fritt att använda är:

  • Bakgrunden ”Karta” - när skalangivelsen i det nedre vänstra hörnet i kartan visar 200 m eller högre

Läs mer om Användning av kartor, villkor och avgifter.

Min karta som app

Vi vill att Lantmäteriets kartor ska vara tillgängliga och enkla att hämta till din smartphone. Min Karta-apparna ger dig aktuella kartor och flygfoton för att alltid ha en innehållsrik karta tillgänglig med grundläggande verktyg för att kartan ska komma till användning.