Hoppa till sidans innehåll
Other languagesLanguages Lättläst Teckenspråk Min sida

Våra karttjänster

Lantmäteriets kartinformation är tillgänglig på olika sätt. Du kan enkelt titta på kartor och bilder och göra utskrifter i våra e-tjänster. Andra kartor är tillgängliga via särskilda geodatatjänster (API:er) och nedladdningsbara filer.

Min karta

Vill du titta på kartor och flygbilder över hela landet, söka en plats via adress eller fastighet eller kanske skriva ut en karta i valfri skala, kan du läsa mer om Min karta.

Kartutskrift

Vill du skriva ut aktuella kartor i olika format? Läs och få enkla tips om vår e-tjänst Kartutskrift. Du kan också starta tjänsten direkt från självservicefliken.

Förbättra kartan

Har du upptäckt ett fel i våra kartor eller fastighetsregister?
Vi vill gärna att du hör av dig till oss och beskriver felet med hjälp av vårt kartstöd Förbättra kartan.

Sök ortnamn

Vill du söka i Sveriges officiella ortnamnsregister och se platsnamnen på en karta, kanske avgränsa sökningen geografiskt eller söka en viss typ av namn? Här kan du få tips om hur du använder Sök ortnamn.

Historiska kartor 

Vi har en av världens största kartskatter och vi vill gärna dela den med dig. I våra digitala arkiv finns mer än en miljon historiska kartor och de sträcker sig så långt bak i tiden som 1628. Det är gratis att titta på kartorna och vi vågar lova att du hittar något intressant i våra Historiska kartor.

Kartlabbet

För grund och gymnasieskolan finns det en mängd olika lektionsmaterial i Geoskolan men även en lite annorlunda kartapplikation. Vi kallar den Kart-labbet. Här kan du jämföra titta på information från andra myndighet med våra kartor för att göra egna analyser. Guiden visar hur du använder kartlabbet

Visningstjänster 

För dig som behöver färdiga kartor till egna system eller applikationer har vi visningstjänster, zoom- och panorerbara kartor och geografiska teman åtkomliga via maskingränssnitt, API:er. 

Lantmäteriets kartinformation finns också som nedladdningsbara filer anpassade för att använda i GIS.