Min fastighet - problemlösning

För att använda tjänsten behöver du ha giltig e-legitimation och ditt personnummer inskrivet på lagfarten. Personer med skyddad identitet kan inte se uppgifter om sin fastighet i tjänsten.

Frågor och svar

För att kunna använda vår tjänst behövs giltig e-legitimation/bank-id. Läs mer om e-legitimation på e-legitimation.se (öppnas i nytt fönster).

Du måste ha svenskt personnummer eller ett samordningsnummer för att kunna använda tjänsten. Personer som har ett 302-nummer (GD-nummer) kan inte använda Min Fastighet. 

Det beror troligtvis på att det i fastighetsregistrets inskrivningsdel saknas uppgifter om ditt personnummer (eftersom det inte är en obligatorisk uppgift när man söker lagfart).

Gör följande för att komplettera uppgifterna i fastighetsregistret:

  • Beställ bevis med namn och person/samordningsnummer som styrker identiteten från Skatteverket.
  • Skicka personbevis tillsammans om uppgift om berörd fastighet/tomträtt till Lantmäteriet, Fastighetsinskrivning, 761 80 Norrtälje.

Det går att skriva ut en sida i taget från en akt, se nedan.

  1. Logga in i Min fastighet
  2. Klicka på Inställningar uppe i högre hörnet
  3. Välj Akter
  4. Välj att Visa akter som vanliga bilder
  5. Högerklicka på den sida som du vill skriva ut
  6. Välj Spara bild som... 
  7. Skriv ut bilden från den plats där du sparat den

minfastighet-installningar-bilder.jpg

Det går inte att skriva ut hela akten direkt utan bara en sida i taget.

Du loggar ut ur tjänsten genom klicka på ikonen (hänglåset) uppe till höger. Därefter stänger du webbläsaren.

För närvarande har vi inte möjlighet att garantera samma funktionalitet för dig som använder operativsystemet OS X på Mac och IOS på iPhone. Tjänsten kan dock fungera i kombination med vissa webbläsare och versioner av operativsystem.

Skyddade personer kan ej se sitt innehav i Min Fastighet. Skyddade personer är bortplockade i den tjänst som Min Fastighet använder för att få fram vilka fastigheter en person äger, baserat på personnummer, just för att de är skyddade.