Hoppa till sidans innehåll
Other languagesLanguages Lättläst Teckenspråk Min sida
Utredare ortnamn, Gävle

Utredare ortnamn, Gävle

Vi erbjuder dig

Ortnamn är en del av vårt gemensamma kulturarv och hanteringen regleras i kulturmiljölagen där ortnamnen ges ett särskilt skydd. Här framgår kriterier för god ortnamnssed och Lantmäteriets särskilda ansvar kring ortnamn. Som utredare vid ortnamnsfunktionen kommer du i första hand att utreda, granska och fatta beslut i ärenden rörande ortnamn. I arbetet ingår också rådgivning till såväl myndigheter som till allmänheten. Du kommer också att medverka i utbildningsinsatser, såväl internt inom Lantmäteriet som externt till kommunala och statliga myndigheter och andra berörda. Inom vårt arbetsområde pågår en hel del utvecklingsarbete kring verksamhetsstöd där du förväntas bidra. Inom ortnamnsfunktionen hanterar vi många olika ärenden och mängden varierar över tid.

Din profil

Vi ser att du som söker har en examen från högskola eller universitet inom relevant område, gärna med huvudämne inom nordiska språk och/eller inom kulturgeografi eller kulturhistoria.

Det är meriterande om du har utbildning mot namnforskning och erfarenhet av att läsa och tolka historiskt material. Det är även meriterande om du har kunskaper i något eller några av våra minoritetsspråk, finska, samiska eller meänkieli. Har du tidigare erfarenhet av handläggning i offentlig förvaltning är även det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som person är stabil och hanterar stress på ett konstruktivt sätt samtidigt som du behåller ett gott humör vid press och motgångar. Vi utgår från att du är metodisk och har förmåga att analysera och göra väl avvägda bedömningar. Du är även strukturerad och har förmåga att prioritera.

Vi är en liten funktion och arbetar i ett lag med ett gemensamt uppdrag, därför är god samarbets- och serviceförmåga mycket viktigt. Vi ser att du har pedagogiska förmåga och stark förmåga att kommunicera i både tal och skrift.

I denna rekrytering tillämpar vi 6 månaders provanställning.

Tjänsten hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras i samband med anställning.

Övrig information

På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Vi vet att våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. Genom att arbeta med jämställdhet och mångfald som självklara delar av verksamheten skapar vi en inkluderande kultur där olikheter är en av våra framgångsfaktorer. I vårt medarbetarskap ingår det att alla medarbetare agerar utifrån vår värdegrund: service, öppenhet och handlingskraft.

Hos oss har du möjlighet att utföra arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret. Det är verksamheten och gällande regelverk som styr. Vi kallar det den hybrida arbetsplatsen.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om tjänsten besvaras av de kontaktpersoner som anges i annonsen.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

För att hus, broar och vägar ska kunna byggas behövs kunskap om Sveriges geografi och fastigheter. Genom att kartlägga verkligheten och tillhandahålla aktuell information om landets topografi och infrastruktur bidrar du därför till grunden för ett hållbart och fungerande samhälle.

Dela sidan

Utredare ortnamn, Gävle

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
  Ansök här  
Referensnummer:
C86535-2022-21

Anställningsvillkor

Tjänsteort:
Gävle
Omfattning:
Heltid
Antal tjänster:
1
Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Eva Lindelöw Sjöö
Funktionschef
Telefon: 026-63 39 41

Fackliga företrädare

Lennart Dehlin
Lantmäteriakademikerna
Telefon: 026-63 33 43
Ann Charlotte Zetterberg
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 026-63 31 16