Tf. chef inom Fastighetsbildning, Gävle

Tf. chef inom Fastighetsbildning, Gävle

Din roll hos oss

Som chef på Lantmäteriet förväntas du driva förändringar genom att skapa förutsättningar för delaktighet och en god dialog. Du förväntas uppnå resultat genom en tydlig arbetsgivarroll i kombination med skapat förtroende och tillit till andra.

På Gävlekontoret finns tre funktioner där vi söker en tillförordnad chef till en av funktionerna. Du kommer vara chef för drygt femton medarbetare med olika kompetens och erfarenhet som alla bidrar till fastighetsbildningsverksamheten. Vi har ett teambaserat arbetssätt och du kommer att ingå i en ledningsgrupp med kollegor från Gävleborg, Västernorrland och Jämtland. Tjänsten är en visstidsanställning under rekrytering av ordinarie funktionschef.

Som funktionschef leder du och ansvarar för funktionens verksamhet och ekonomi enligt delegationsordning. Du har personal- och arbetsmiljöansvar, vilket innebär att du bland annat har ansvar för funktionens medarbetare och deras kompetensutveckling. Du genomför medarbetar-, löne- och uppföljningssamtal och har ansvar för att dina medarbetare har en god arbetsmiljö. Tjänsten innebär mycket samarbete med kollegor inom och utom enheten och externa kontakter med till exempel kommuner och enskilda sakägare.

För att kunna leva upp till de förväntningar som ställs på dig får du som chef på Lantmäteriet ett tydligt uppdrag med befogenheter och delegerat ansvar. Utöver det erbjuder vi dig det stöd du behöver inom områden som till exempel ekonomi, HR och kommunikation.

Din profil

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom område som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Det är meriterande om du har erfarenhet av ledarskap, som team-/projektledare eller som chef med personalansvar och om du har arbetserfarenhet från offentlig sektor. Det är också meriterande om du har erfarenhet av fastighetsbildningsverksamhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du är intresserad av att coacha och få dina medarbetare att växa i sina yrkesroller. Du är prestigelös och har god förmåga att anpassa ditt ledarskap till rådande situation. Du ser helheten och är nyfiken och intresserad av att arbeta med ständiga förbättringar i vardagen.

Övrig information

På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Vi vet att våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. Genom att arbeta med jämställdhet och mångfald som självklara delar av verksamheten skapar vi en inkluderande kultur där olikheter är en av våra framgångsfaktorer. I vårt medarbetarskap ingår det att alla medarbetare agerar utifrån vår värdegrund: service, öppenhet och handlingskraft.

Hos oss har du möjlighet att utföra arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret. Det är verksamheten och gällande regelverk som styr. Vi kallar det den hybrida arbetsplatsen.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om tjänsten besvaras av de kontaktpersoner som anges i annonsen.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdag:
Ansök här
Referensnummer: C118412-2022-93

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Gävle
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Kontaktpersoner

Jessica Oremus
Enhetschef Fastighetsbildning
Telefon: 08–709 57 28

Fackliga företrädare

Anna Wanneberg
Lantmäteriakademikerna/SACO
Telefon: 063-55 12 39
David Berggren
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 026-63 37 98

Dela sidan