Utredare ortnamn, Gävle

Utredare ortnamn, Gävle

Din roll hos oss

Ortnamn är en del av vårt gemensamma kulturarv och hanteringen regleras i kulturmiljölagen där ortnamnen ges ett särskilt skydd. Här framgår kriterier för god ortnamnssed och Lantmäteriets särskilda ansvar kring ortnamn. Som utredare vid ortnamnsfunktionen kommer du i första hand att utreda och fatta beslut i ärenden rörande ortnamn. I arbetet ingår också rådgivning till såväl myndigheter som till allmänheten. Du kommer även att medverka i utbildningsinsatser, internt inom Lantmäteriet, externt till kommuner, statliga myndigheter och andra berörda. Inom vårt arbetsområde pågår en hel del utvecklingsarbete där du förväntas bidra. Inom ortnamnsfunktionen hanterar vi många olika ärenden och mängden varierar över tid.

Din profil

Vi ser att du som söker har en examen från högskola eller universitet inom relevant område, gärna med huvudämne inom svenska/nordiska språk eller inom kulturmiljövård. Det är meriterande om du har utbildning inom namnforskning och erfarenhet av att läsa och tolka historiskt material. Det är även meriterande om du har kunskaper i något eller några av våra minoritetsspråk finska, samiska eller meänkieli. Har du tidigare erfarenhet av arbete med ortnamn och/eller handläggning i offentlig förvaltning är även det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som person är trygg, stabil och hanterar stress på ett konstruktivt sätt. Vi utgår från att du är metodisk och har förmåga att analysera och göra väl avvägda bedömningar. Du är även strukturerad och har förmåga att prioritera. Vi är en liten funktion och arbetar i ett lag med ett gemensamt uppdrag och därför är god samarbets- och serviceförmåga mycket viktig. Vi ser att du är pedagogisk med hög språklig kompetens i både tal och skrift.

I denna rekrytering tillämpar vi 6 månaders provanställning.

Övrig information

Om Lantmäteriet

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdag:
Ansök här
Referensnummer: C191314-2024-10

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Gävle
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Eva Lindelöw Sjöö
Funktionschef
Telefon: 026-63 39 41

Fackliga företrädare

Ann Charlotte Zetterberg
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 026-63 31 16
Torsten Svärd
Saco-S Lantmäteriet
Telefon: 026-63 34 47

Dela sidan