Tf Verksamhetsområdeschef Geodata, flexibel arbetsort

Tf Verksamhetsområdeschef Geodata, flexibel arbetsort

Din roll hos oss

I rollen som verksamhetsområdeschef för Geodata på Lantmäteriet har du det övergripande ansvaret för hela Geodatas verksamhet. Du leder verksamheten och ansvarar för att den levererar i enlighet med vårt uppdrag och Lantmäteriets målbild.

Som verksamhetsområdeschef leder du verksamheten utifrån en helhetssyn och med verksamhetens bästa i fokus. Du är med och utvecklar verksamheten och bidrar proaktivt till det utvecklings- och förändringsarbete som pågår. I rollen ingår personalansvar, budgetansvar och det yttersta resultat- och uppföljningsansvaret för ditt verksamhetsområde.

Ditt engagemang i ledarskapet är stort och den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete. Du arbetar för att uppnå resultat genom en tydlig arbetsgivarroll i kombination med förtroende och tillit till medarbetarna. Du driver utveckling genom att skapa förutsättningar, delaktighet och god dialog.

Du har sju direktrapporterande enhetschefer och ansvarar för ett nära samarbete med dina chefskollegor och din ledningsgrupp. Tillsammans med din ledningsgrupp ansvarar du för att utveckla geodataområdet i Sverige. Vi arbetar proaktivt med att möta kundernas och samhällets behov genom att utveckla nya synsätt, arbetssätt och metoder.

Du rapporterar till Lantmäteriets Generaldirektör och ingår i Lantmäteriets ledningsgrupp. Arbetsorten är flexibel, men med behov av närvaro på Gävlekontoret minst en dag i veckan.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av att leda andra chefer på en strategisk nivå. Du har god ledarskapsförmåga, är genuint intresserad av människor och tycker om att arbeta coachande och verksamhetsnära. Du har även erfarenhet av att leda och utveckla en komplex verksamhet i ständig förändring.

Du har akademisk examen inom relevant område, alternativt annan utbildning med arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Du har även erfarenhet av arbete inom statlig verksamhet. Erfarenhet från samverkan med andra myndigheter samt arbetslivserfarenhet från geodataområdet är meriterande.

Som person är du trygg och stabil och visar tillit och förtroende för din omgivning. Du är prestigelös och har god självinsikt. Du bidrar tydligt till verksamhetens resultat och vill vara med och utveckla och anpassa verksamheten utifrån rådande och kommande förutsättningar. Du kommunicerar tydligt och balanserat på ett sätt som är anpassat efter situation och individ, är lyhörd och visar intresse för andra. Att ha ett helhetsperspektiv och förstå den egna verksamhetens del i helheten är av vikt då du bidrar till beslut som ligger i linje med Lantmäteriets strategiska inriktning.

Uppdraget som tillförordnad verksamhetsområdeschef avser tiden under rekrytering och tillsättning av ordinarie roll. För detta tillfälliga uppdrag krävs att du kan tillträda omgående, samt att du har genomgått säkerhetsprövning för tjänst inom Lantmäteriet.

Övrig information

På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Lantmäteriet är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här, våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. I medarbetarskapet ingår att vi agerar utifrån den statliga värdegrunden och våra värdeord: service, öppenhet och handlingskraft.

Som medarbetare på Lantmäteriet ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. När verksamheten tillåter har du bland annat möjlighet att utföra dina arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret. Läs mer om vårt erbjudande på lm.se/jobbahososs

För att skicka in din ansökan, klicka på länken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

För att hus, broar och vägar ska kunna byggas behövs kunskap om Sveriges geografi och fastigheter. Genom att kartlägga verkligheten och tillhandahålla aktuell information om landets topografi och infrastruktur bidrar du därför till grunden för ett hållbart och fungerande samhälle.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdag:
Ansök här
Referensnummer: C141366-2023-27

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Gävle
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Kontaktpersoner

Susanne Ås Sivborg
Generaldirektör
Telefon: 026-63 33 23

Fackliga företrädare

Jeanette Norman
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 0455-30 82 33
Torsten Svärd
Saco-S Lantmäteriet
Telefon: 026-63 34 47

Dela sidan