Projektledare, Bosnien och Hercegovina

Projektledare, Bosnien och Hercegovina

Din roll hos oss

I Lantmäteriets biståndsprojekt i Bosnien-Hercegovina erbjuder vi en unik möjlighet för dig att bidra till landets utveckling. Ett nytt projekt är planerat att starta under våren 2023. Projektet kommer att vara finansierat av Sida och syftet är att stödja våra systermyndigheter i Bosnien-Hercegovina. Det nya projektet är tänkt att pågå under fem år.

Till uppdraget söker vi nu en projektledare som kommer att vara stationerad i landet. Eftersom vi arbetar med två myndigheter kommer du att dela din tid mellan Sarajevo och Banja Luka. I rollen leder du det dagliga arbetet dels genom att planera, styra, följa upp och rapportera projektets framdrift, dels att arbeta praktiskt med råd, genomföra aktiviteter och stötta myndigheternas ledning och personal för att leverera hållbara resultat inom avtalade ramar. Du arbetar som en del av teamet tillsammans med övriga experter samt systermyndighetens personal.

Förutom att verka som projektledare förväntas du även bidra inom minst ett av projektets fokusområden:

- Mass valuation

- SDI

- Geodetic Infrastructure

Vi önskar att du har möjlighet att verka som projektledare för hela projekttiden, som är tänkt att vara fem år. Under en stor del av denna tid kommer du att bo i landet. Vi är även öppna för att diskutera en kortare kontraktsperiod. Du kommer att bo i Sarajevo eller Banja Luka. För projekttiden kommer Lantmäteriet att skriva ett s.k. URA-kontrakt med dig. Kontraktet gäller för arbetstagare vid svenska myndigheter där man enligt arbetsgivarens beslut ska vara stationerade utomlands för tjänstgöring.

Din profil

Vi söker dig som har en svensk eller validerad civil- eller högskoleingenjörsexamen inom lantmäteri/samhällsbyggnad/juridik eller annan relevant utbildning som vi bedömer likvärdig.

Du har erfarenhet av kapacitetsuppbyggnad som projektledare i ett tjänsteexportsprojekt. Du kan tala och skriva engelska obehindrat och framställa rapporter av god kvalitet. Du har erfarenhet av en arbetsledande position, antingen som linjechef eller som projektledare och är svensk medborgare samt innehar B-körkort. Du förväntas ha god kännedom om och erfarenhet av Lantmäteriets kärnverksamhet. Erfarenhet av att ha arbetat med tjänsteexport i minst ett land på Balkan ser vi som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ditt ledarskap utmärks av att du är prestigelös, lyhörd, kommunikativ och tydlig. Du har en förmåga att leda och motivera svenska och lokala experter genom ett coachande ledarskap baserat på tillit för att skapa resultat tillsammans med teamet. Du har ett intresse för den lokala kontexten, är van att sätta upp mål, planera och hålla deadlines med goda resultat. Vidare är du trygg i dig själv och har förmåga att skilja på sak och person.

Övrig information

På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Lantmäteriet är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här, våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. I medarbetarskapet ingår att vi agerar utifrån den statliga värdegrunden och våra värdeord: service, öppenhet och handlingskraft.

Som medarbetare på Lantmäteriet ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. När verksamheten tillåter har du bland annat möjlighet att utföra dina arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret. Läs mer om vårt erbjudande på lm.se/jobbahososs

För att skicka in din ansökan, klicka på länken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

Våra myndighetsgemensamma enheter levererar administrativa tjänster och är ett stöd till Lantmäteriets verksamhetsområden. Här är du med och ser till att vardagen fungerar! Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdag:
Ansök här
Referensnummer: C95654-2022-54

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Gävle
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Kontaktpersoner

Mikael Lilje
Chef, Internationella enheten
Telefon: 070-208 95 71

Fackliga företrädare

Lars Malmevik
Lantmäteriakademikerna/SACO
Telefon: 026-63 39 48
Johan Petersson
ST
Telefon: 0521-26 25 48

Dela sidan