Förrättningsassistent, Alingsås

Förrättningsassistent, Alingsås

Din roll hos oss

Arbetet som förrättningsassistent är omväxlande och stimulerande där du arbetar i team, främst med förrättningslantmätare och mätnings- och kartingenjörer. Du får en viktig roll i vårt arbete med fastighetsbildning där du förväntas att i huvudsak arbeta med arbetsuppgifter som ingår i förrättningsprocessen och i de aktuella förrättningsärendena. Din roll innebär även att bidra till att våra administrativa arbetsuppgifter blir utförda på ett kvalitativt och kostnadseffektivt sätt.

Din profil

Vi söker dig som har någon av följande utbildningar:

- Högskoleexamen eller yrkeshögskoleexamen i för tjänsten relevant område.

- Utbildning till juridisk assistent

- Gymnasieexamen från högskoleförberedande program med flerårig erfarenhet som mäklarassistent eller administration inom juridisk verksamhet eller offentlig förvaltning.

Tjänsten kräver god förmåga att kommunicera på svenska i såväl tal som skrift samt att du har B-Körkort.

Det är meriterande med arbetslivserfarenhet av administration och handläggning inom fastighetsrätt eller inom områden som Lantmäteriet bedömer likvärdigt. Det är även meriterande om du har kunskaper inom fastighetsrätt inhämtade via studier.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper då det är viktigt att du som förrättningsassistent är handlingskraftig och strukturerad. Du planerar ditt arbete väl samt slutför enligt tidsplan. Du arbetar självständigt och har förmåga att överblicka och prioritera många olika uppgifter samtidigt. Då vi arbetar teambaserat och mot kund är både god samarbets- och serviceförmåga mycket viktigt. Du har lätt att aktivt ta initiativ i sociala sammanhang och skapa nya förtroendefulla relationer.

Vidare behöver du ha ett flexibelt förhållningssätt där du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och hitta lösningar på uppkomna problem.

Övrig information

På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdag:
Ansök här
Referensnummer: C116036-2022-188

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Alingsås
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Martin Gunnergård
Funktionschef
Telefon: 0322-66 94 72

Fackliga företrädare

Anna Franzon
Lantmäteriakademikerna/SACO
Telefon: 031-60 42 36
Anders Engström
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 031-701 85 17

Dela sidan