Handläggare inom fastighetsinskrivningen, Mora

Handläggare inom fastighetsinskrivningen, Mora

Din roll hos oss

Är du intresserad av juridik och trivs med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär beslutsfattande och många kontakter.

I din vardag kommer du hantera ärenden som varierar i omfattning och komplexitet, vissa är enkla och snabba medan andra tar mer tid. Du analyserar och bedömer olika typer av underlag, begär in kompletteringar via telefon, mejl och brev i kontakt med både privatpersoner och organisationer. Med stöd av lagar och regler gör du bedömningar och fattar beslut.

Tillsammans med teamet planerar du din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Du kan även delta i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag parallellt med dina ordinarie arbetsuppgifter.

Din profil

Vi söker dig som har en avslutad treårig gymnasieutbildning från högskoleförberedande program eller dig som har relevanta högskolekurser som vi anser är lämpliga, exempelvis inom civilrätt och fastighetsrätt. Alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Har du erfarenhet av handläggning och beslutsfattande inom offentlig verksamhet eller arbetslivserfarenhet inom bank-, finans- eller mäklarsektorn är det meriterande. Det är även meriterande om du har en högskoleutbildning eller KY/YH-utbildning inom relevant område.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ser att du som person har en mycket god förmåga att både arbeta självständigt och att samarbeta. Du tar eget ansvar för att ständigt utveckla både dig själv och verksamheten genom att vara nyfiken, lösningsfokuserad och flexibel. Du arbetar efter mål, driver både dig själv och teamet för att uppnå målen på ett strukturerat sätt. Du har även en förmåga att se helhet och samband för att ta korrekta beslut i ärenden.

Övrig information

På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Vi vet att våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. Genom att arbeta med jämställdhet och mångfald som självklara delar av verksamheten skapar vi en inkluderande kultur där olikheter är en av våra framgångsfaktorer. I vårt medarbetarskap ingår det att alla medarbetare agerar utifrån vår värdegrund: service, öppenhet och handlingskraft.

Hos oss har du möjlighet att utföra arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret. Det är verksamheten och gällande regelverk som styr. Vi kallar det den hybrida arbetsplatsen.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om tjänsten besvaras av de kontaktpersoner som anges i annonsen.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Vid denna rekrytering tillämpas 6 månaders provanställning.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

I Sverige finns 3,36 miljoner registrerade fastigheter. Hos oss bidrar du till att säkra ägandet av Sveriges fastigheter genom att informationen i fastighetsregistret är riktig. Ditt arbete lägger grunden till en fungerade kredit-och fastighetsmarknad.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdag:
Ansök här
Referensnummer: C118405-2022-23

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Mora
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Emil Genesjö
Funktionschef
Telefon: 0250-285 91

Fackliga företrädare

Matilda Möller
Lantmäteriakademikerna/SACO
Telefon: 0250-59 23 52
Håkan Zehler
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 0250-59 23 53

Dela sidan