Verksamhetsområdeschef, Fastighetsbildning, flexibel arbetsort

Verksamhetsområdeschef, Fastighetsbildning, flexibel arbetsort

Din roll hos oss

I rollen som verksamhetsområdeschef (VO-chef) för Fastighetsbildningen på Lantmäteriet har du det övergripande ansvaret för hela fastighetsbildningens verksamhet. Du leder verksamheten och ansvarar för att den levererar i enlighet med vårt uppdrag och Lantmäteriets målbild.

Som VO-chef leder du verksamheten utifrån en helhetssyn och med verksamhetens bästa i fokus. Du är med och utvecklar verksamheten och bidrar proaktivt till det utvecklings- och förändringsarbete som pågår. I rollen som VO-chef ingår personalansvar, budgetansvar och det yttersta resultat- och uppföljningsansvaret för ditt verksamhetsområde.

Ditt engagemang i ledarskapet är stort och den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete. Du arbetar för att uppnå resultat genom en tydlig arbetsgivarroll i kombination med förtroende och tillit till medarbetarna. Du driver utveckling genom att skapa förutsättningar, delaktighet och god dialog.

Du är ansvarig för fastighetsbildning inom Lantmäteriet med 1100 anställda och har elva direktrapporterande enhetschefer som i sin tur har funktionschefer rapporterande till dem. Du ansvarar för ha ett nära samarbete med dina chefskollegor och din ledningsgrupp och tillsammans med din ledningsgrupp ansvarar du för att utveckla fastighetsbildningen i Sverige. Vi arbetar proaktivt med att möta kundernas och samhällets behov genom att utveckla nya synsätt, arbetssätt och metoder.

Du rapporterar till Lantmäteriets Generaldirektör och ingår i Lantmäteriets ledningsgrupp.

Din profil

Vi söker dig som har arbetat med att utveckla verksamheter i större organisationer gärna inom offentlig verksamhet och har erfarenhet av att leda andra chefer. Du har god ledarskapsförmåga, är genuint intresserad av människor och tycker om att arbeta coachande och verksamhetsnära. Vi ser också att du har erfarenhet av att leda och utveckla en komplex verksamhet i ständig förändring.

Det är meriterande om du har högskoleutbildning inom lantmäteri eller juridik alternativt annan utbildning som arbetsgivaren ser som likvärdig.

Som person är du trygg och stabil och visar tillit och förtroende för din omgivning. Du är prestigelös och har god självinsikt. Du bidrar tydligt till verksamhetens resultat och vill vara med och utveckla och anpassa verksamheten utifrån rådande och kommande förutsättningar. Du kommunicerar tydligt och balanserat på ett sätt som är anpassat efter situation och individ, är lyhörd och visar intresse för andra. Att ha ett helhetsperspektiv och förstå den egna verksamhetens del i helheten är av vikt då du bidrar till beslut som ligger i linje med Lantmäteriets strategiska inriktning.

Tjänstgöringsort för tjänsten är flexibel och det är möjligt att utgå från något av Lantmäteriets 50 lokalkontor. Flertalet av Lantmäteriets personal är placerade i Gävle vilket innebär delvis närvaro i Gävle. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att du måste vara svensk medborgare samt att en säkerhetsprövning kommer att göras före anställning.

Övrig information

Önskar du mer information eller har frågor om tjänsten är du välkommen att i första hand kontakta rekryteringskonsult Mitra Frost 0736 - 40 92 39 på Novare Public.

Urval och intervjuer sker löpande och vi ser fram emot din ansökan i form av ett CV och personligt brev så snart som möjligt och senast 24:e januari.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi. Fastighetsbildning har ansvar för fastighetsindelningen, dvs fattar beslut om nya fastigheter eller om ändring av existerande gränser. Det kan också gälla beslut om samfälligheter, servitut och ledningsrätter.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdag:
Ansök här
Referensnummer: C119645-2023-2

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Ospecificerad kommun (Sverige)
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Susanne Ås-Sivborg
Generaldirektör
Telefon: 026-633323
Mitra Frost
Rekryteringskonsult, Novare Public
Telefon: 073-640 92 39

Fackliga företrädare

Magnus Landgren
Lantmäteriakademikerna/SACO
Telefon: 040-660 81 83
Jeanette Norman
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 0455-30 82 33

Dela sidan