Handläggare Ärendemottagningen, Gävle

Handläggare Ärendemottagningen, Gävle

Din roll hos oss

Ärendemottagningen i Gävle har ansvar för diarieföring, behörighetskontroll och hantering av alla handlingar som inkommer till fastighetsbildning. Funktionen har en nyckelroll i verksamheten och består av ett 30-tal medarbetare.

Arbetet innebär ett nära samarbete med kollegor samt dagliga interna och externa kontakter. Du arbetar med handläggning i team mot givna mål med fokus på ärendegenomströmning. Funktionen håller öppet alla vardagar inklusive klämdagar. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att hantera inkomna handlingar i pågående lantmäteriförrättningar, scanna in och diarieföra nya ärenden, begära kompletteringar och kontrollera behörigheter.

Det ingår även att ha löpande kontakter med kunder och övrig verksamhet samt iordningställa handlingar inför arkivering.

Din profil

Du som söker till oss har minst treårig gymnasieutbildning och har arbetat som handläggare eller haft liknande arbetsuppgifter inom offentlig förvaltning i minst ett år. Du bidrar med service till allmänheten och därför krävs att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du har en påbörjad eller avslutad högskoleutbildning som förrättningslantmätare.

Det är även meriterande om du har arbetat med kundservice via telefon eller via e-post.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ser att du som person är strukturerad för att kunna handlägga effektivt, rättssäkert och kvalitativt med fokus på leverans. Du har god förmåga att hitta lösningar på uppkomna problem och kan arbetsleda dig själv. Du är delaktig i utvecklingen av verksamheten och strävar efter att uppnå verksamhetens mål.

Då du kommer arbeta i team är förmågan att samarbeta mycket viktig, vilket betyder att du är hjälpsam, lyhörd, anpassningsbar och nyfiken. Med ditt positiva och konstruktiva sätt bidrar du till att teamet löser sina uppgifter.

Övrig information

På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Lantmäteriet är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här, våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. I medarbetarskapet ingår att vi agerar utifrån den statliga värdegrunden och våra värdeord: service, öppenhet och handlingskraft.

Som medarbetare på Lantmäteriet ger vi dig förutsättningar att kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. När verksamheten tillåter har du bland annat möjlighet att utföra dina arbetsuppgifter till viss del på annan plats än kontoret. Läs mer om vårt erbjudande på lm.se/jobbahososs

För att skicka in din ansökan, klicka på länken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693.

Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdag:
Ansök här
Referensnummer: C163856-2023-141

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Gävle
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Amelie Sjödin
Funktionschef
Telefon: 026-63 34 35
Anna-Karin Axelsson
Funktionschef
Telefon: 026-63 32 02

Fackliga företrädare

Margareta Fryk
SACO-S Lantmäteriet
Telefon: 026-63 32 89
Ann-Charlotte Zetterberg
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 026-63 31 16

Dela sidan