Chef inom Geodata, Vänersborg

Chef inom Geodata, Vänersborg

Din roll hos oss

Som chef på Lantmäteriet förväntas du driva förändringar genom att skapa förutsättningar för delaktighet och en god dialog. Du förväntas uppnå resultat genom att vara tydlig i arbetsgivarrollen i kombination med att skapa förtroende och tillit till andra.

För att kunna leva upp till de förväntningar som ställs på dig får du som chef på Lantmäteriet ett tydligt uppdrag med befogenheter och delegerat ansvar. Utöver det erbjuder vi dig det stöd du behöver inom områden som till exempel ekonomi, HR och kommunikation.

Gruppen består idag av elva medarbetare. Vi är ett gott gäng med mycket framåtanda och med en stor kunskapsbredd inom våra arbetsområden. Vi arbetar med ett kontinuerligt förbättringsarbete enligt en modell för resultatorienterad styrning där du som ledare tillsammans med medarbetarna arbetar för att ständigt förbättra verksamheten.

På kontoret i Vänersborg finns ca 40 medarbetare fördelade på 3 grupper/funktioner.

Som gruppchef leder du och ansvarar för gruppens verksamhet och ekonomi. I rollen har du personal- och arbetsmiljöansvar, vilket innebär att du bland annat har ansvar för funktionens medarbetare och deras kompetensutveckling. Du genomför medarbetar-, löne- och uppföljningssamtal och har ansvar för att dina medarbetare har en god arbetsmiljö.

Som gruppchef har du även det nationella ansvaret för registrering av andra myndigheters beslut i fastighetsregistrets allmänna del. I arbetet ingår samverkan med andra myndigheter för att tillsammans utveckla verksamheten.

Din profil

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig och ledarerfarenhet som chef med personalansvar.

Det är meriterande om du har erfarenhet av fastighetsinformation och fastighetsregistret.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är stabil och personligt mogen. Du skapar förtroende genom att vara trygg och ansvarstagande. För tjänsten är det viktigt att du har ett helhetsperspektiv och förstår den egna verksamhetens del i helheten. Du är en tydlig arbetsgivarrepresentant och representerar Lantmäteriet såväl internt som externt.

Ditt ledarskap utmärks av att du anpassar dig och din kommunikation efter person och situation, i syfte att skapa ett tryggt samtalsklimat och uppmuntra alla att delta. Du har förmåga att skapa engagemang och entusiasm genom att involvera andra och bygger tillitsfulla relationer.

För att medarbetarna i din verksamhet ska kunna bidra och utvecklas har du som ledare en viktig roll att skapa förutsättningar, ge stöd och aktivt arbeta med uppföljning. Som person är du nyfiken, öppen och intresserad av att utveckla och anpassa verksamheten utifrån rådande och kommande förutsättningar. Du har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du kommer arbeta i en lärande organisation där såväl chefer som medarbetare ständigt utvecklas med fokus på vardagslärande.

Tjänsten hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras i samband med anställning.

Övrig information

På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Vi vet att våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. Genom att arbeta med jämställdhet och mångfald som självklara delar av verksamheten skapar vi en inkluderande kultur där olikheter är en av våra framgångsfaktorer. I vårt medarbetarskap ingår det att alla medarbetare agerar utifrån vår värdegrund: service, öppenhet och handlingskraft.

Hos oss har du möjlighet att utföra arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret. Det är verksamheten och gällande regelverk som styr. Vi kallar det den hybrida arbetsplatsen.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om tjänsten besvaras av de kontaktpersoner som anges i annonsen.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

För att hus, broar och vägar ska kunna byggas behövs kunskap om Sveriges geografi och fastigheter. Genom att kartlägga verkligheten och tillhandahålla aktuell information om landets topografi och infrastruktur bidrar du därför till grunden för ett hållbart och fungerande samhälle.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
Ansök här
Referensnummer: C109806-2022-52

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Vänersborg
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Gorm Lundqvist
Funktionschef
Telefon: 0980-670 01

Fackliga företrädare

Ann Christine Andersson
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 0521-26 25 66
Karina Holmberg
Lantmäteriakademikerna/SACO
Telefon: 0521-26 25 39

Dela sidan