Våra lediga jobb

Systemförvaltare inom Geografisk information, Gävle, Karlskrona, Luleå

Systemförvaltare inom Geografisk information, Gävle, Karlskrona, Luleå

Din roll hos oss

Den här tjänsten innebär att du till största del blir systemförvaltare, men du bidrar även inom andra delar av vårt grunduppdrag. Vår verksamhet är mångsidig och innefattar flera olika delar, men vårt huvudsakliga uppdrag är att samla in, bearbeta och ajourhålla geografisk information. De system som i första hand kommer att ingå i ditt uppdrag som systemförvaltare är baserade på Esri programvaror och används för ajourhållning av topografisk information.

I din roll som systemförvaltare kommer du främst att hantera IT-stöd så att de fungerar enligt verksamhetens krav samt vara länken mellan verksamheten och systemutvecklare. Du arbetar aktivt för att systemen används och förvaltas på ett effektivt och säkert sätt. Du samverkar med andra parter och rollen kräver god teknisk kunskap. Arbetet innefattar också stöd till användarna, kravhantering, planering av driftsättningar och felsökning. Inom systemförvaltningen arbetar ni även med ständiga förbättringar och är en viktig del i att utveckla verksamheten framåt. I din roll som systemförvaltare kommer du främst att arbeta i grupp med andra systemförvaltare.

Placeringsort är Gävle, Karlskrona eller Luleå. Vilken ort passar dig?

Din profil

Vi söker dig som har en högskoleutbildning med inriktning mot geografisk information alternativt annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig och som inte är äldre än två år.

Du ska även ha god kunskap om GIS-programvaror (gärna Esri programvaror), grundläggande databaskunskap samt god förmåga att kommunicera på svenska både skriftligt och muntligt.

Det är även meriterande om du har kunskap om:

• Esri ArcGIS ModelBuilder

• FME

• Python

• SQL

• Webbtjänster

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som person är strukturerad, ansvarsfull och lösningsorienterad. Vi ser även att du är trygg och vågar uttrycka dig i olika sammanhang men samtidigt har förmågan att se utifrån ett helhetsperspektiv. Eftersom vi ofta arbetar i samverkan med andra, både inom och utanför Lantmäteriet, förutsätter vi att du har förmågan att samarbeta samt skapa och bevara goda relationer.

Övrig information

På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Vi vet att våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. Genom att arbeta med jämställdhet och mångfald som självklara delar av verksamheten skapar vi en inkluderande kultur där olikheter är en av våra framgångsfaktorer. I vårt medarbetarskap ingår det att alla medarbetare agerar utifrån vår värdegrund: service, öppenhet och handlingskraft.

Hos oss har du möjlighet att utföra arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret. Det är verksamheten och gällande regelverk som styr. Vi kallar det den hybrida arbetsplatsen.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om tjänsten besvaras av de kontaktpersoner som anges i annonsen.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Provanställning på 6 månader kan komma att tillämpas i denna rekrytering.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

För att hus, broar och vägar ska kunna byggas behövs kunskap om Sveriges geografi och fastigheter. Genom att kartlägga verkligheten och tillhandahålla aktuell information om landets topografi och infrastruktur bidrar du därför till grunden för ett hållbart och fungerande samhälle.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
Ansök här
Referensnummer: C102025-2022-42

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Ospecificerad kommun (Sverige)
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 4
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Emma Söderholm
Gruppchef
Telefon: 026-633613
Leena Andersson
Gruppchef
Telefon: 0920-23 54 19

Fackliga företrädare

Pia Karlsson
Lantmäteriakademikerna/SACO
Telefon: 026-63 47 19
Ann Charlotte Zetterberg
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 026-63 31 16
Systemförvaltare inom Geografisk information, Gävle, Karlskrona, Luleå

Dela sidan