Våra lediga jobb

Chef inom Fastighetsbildning, Vänersborg

Chef inom Fastighetsbildning, Vänersborg

Din roll hos oss

Som chef på Lantmäteriet förväntas du driva förändringar genom att skapa förutsättningar för delaktighet och en god dialog. Du förväntas uppnå resultat genom en tydlig arbetsgivarroll i kombination med skapat förtroende och tillit till andra.

Som funktionschef för Arkivutredningsfunktionen leder du verksamheten och är ett stöd till medarbetarna i deras yrkesutövning och utveckling. Du har personalansvar och deltar operativt i funktionens dagliga produktion. Du ansvarar för produktionsplanering och uppföljning av funktionens mål, implementering av beslut och utveckling av processerna inom funktionen.

I arbetsuppgifterna ingår också t. ex. rekrytering av nya medarbetare i samarbete med överordnad chef, att hålla medarbetarsamtal och lönesamtal. I rollen ingår ett tydligt arbetsmiljöansvar samt externa kontakter med till exempel kommuner och enskilda sakägare. Som funktionschef ingår du i ledningsgruppen för enheten. Arbetsuppgifterna innebär en del resande både inom enheten och i verksamhetsområdet, det vill säga nationellt.

Du ingår även i en nationell pool för arkivutredningsarbete inom landet, vilket innebär ett nära samarbete med andra funktioner och chefer på orterna Falun och Jönköping.

För att kunna leva upp till de förväntningarna som ställs på dig får du som chef på Lantmäteriet ett tydligt uppdrag med befogenheter och delegerat ansvar. Utöver det erbjuder vi dig det stöd du behöver inom områden som till exempel ekonomi, HR och kommunikation.

Din profil

Som chef har du verksamhetsansvar och leder utveckling av verksamheten genom att leda andra. Det kräver flexibilitet, självinsikt och en god förståelse för andra samt en förmåga att anpassa ditt ledarskap till den rådande situationen.

Du har arbetserfarenhet inom fastighetsbildning samt någon av följande utbildningsbakgrunder: högskole- eller civilingenjörsexamen inom lantmäteri eller samhällsbyggnad, jurist- eller rättsvetarexamen på minst kandidatnivå eller relevant högskoleexamen med tillägg av magisterexamen med inriktning mot mark- och miljörätt.

Det är meriterande med kompetens inom mät- och kartområdet för fastigheter.

Det är också meriterande med kompetens inom ledarskap erhållen via arbete eller studier samt arbetserfarenhet från offentlig sektor.

Vi söker dig som gillar att arbeta med att utveckla medarbetare och som tycker att fastighetsbildning är intressant och särskilt uppskattar arkivutredningsarbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper vilket innebär att vi vill att du är en resultatorienterad och drivande person med ett intresse av att utveckla dig inom ledarskapsområdet. Du är uppmärksam på och har ett stort intresse för andra människor. Du har en mycket god kommunikativ förmåga och är intresserad av att coacha och få medarbetare att växa i sina yrkesroller. Vidare har du en god samarbetsförmåga och har lätt för att skapa förtroende samt att utveckla samarbete och relationer med andra. Du har också en personlig mognad och gillar att jobba med förbättringar, samverkan och utveckling och bidrar till att Lantmäteriets värdegrund präglar det dagliga agerandet inom funktionen. B-körkort krävs för tjänsten.

För arbetsuppgifterna krävs god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift. Kunskaper inom fler språk är meriterande.

Övrig information

På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Vi vet att våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. Genom att arbeta med jämställdhet och mångfald som självklara delar av verksamheten skapar vi en inkluderande kultur där olikheter är en av våra framgångsfaktorer. I vårt medarbetarskap ingår det att alla medarbetare agerar utifrån vår värdegrund: service, öppenhet och handlingskraft.

Hos oss har du möjlighet att utföra arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret. Det är verksamheten och gällande regelverk som styr. Vi kallar det den hybrida arbetsplatsen.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om tjänsten besvaras av de kontaktpersoner som anges i annonsen.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
Ansök här
Referensnummer: C95565-2022-103

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Vänersborg
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Svante Dolff
Enhetschef Fastighetsbildning
Telefon: 0706-493081

Fackliga företrädare

Emma Hallman
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 0522-64 53 72
Alicia Hyvlén
Lantmäteriakademikerna/SACO
Telefon: 0522-64 53 86
Chef inom Fastighetsbildning, Vänersborg

Dela sidan