Chef inom Fastighetsbildning, Falun

Chef inom Fastighetsbildning, Falun

Din roll hos oss

Som chef på Lantmäteriet förväntas du driva förändringar genom att skapa förutsättningar för delaktighet och en god dialog. Du förväntas uppnå resultat genom en tydlig arbetsgivarroll i kombination med skapat förtroende och tillit till andra.

På Falukontoret finns två funktioner med totalt ett 30-tal medarbetare i blandad ålder med olika kompetens och erfarenhet som alla bidrar till Lantmäteriets verksamhet på olika sätt. Vi söker nu en funktionschef till den ena funktionen, som är en arkivutredningsfunktion. Du kommer ingå i en ledningsgrupp med kollegor från Dalarna och Värmland samt ha en nära chefskollega på kontoret där samarbetet är avgörande för resultatet. Genom deltagandet i ledningsgruppen kan tjänsten komma att innebära några tjänsteresor per år.

Som funktionschef för arkivutredningsfunktionen leder du verksamheten och är ett stöd till medarbetarna i deras yrkesutövning och utveckling. Du har personalansvar, ett tydligt arbetsmiljöansvar och deltar operativt i funktionens dagliga produktion. Du ansvarar för produktionsplanering och uppföljning av funktionens mål, implementering av beslut och utveckling av processerna inom funktionen.

I arbetsuppgifterna ingår också att säkerställa introduktion av nya medarbetare samt att vara kontaktperson mellan arkivutredningspoolen och fastighetsbildningens ledningsgrupp samt externa kunder som till exempel myndigheter eller enskilda sakägare. För att kunna leva upp till de förväntningarna som ställs på dig får du som chef på Lantmäteriet ett tydligt uppdrag med befogenheter och delegerat ansvar. Utöver det erbjuder vi dig det stöd du behöver inom områden som till exempel ekonomi, HR och kommunikation.

Din profil

Som chef har du verksamhetsansvar och leder utveckling av verksamheten genom att leda andra. Det kräver flexibilitet, självinsikt och en god förståelse för andra samt en förmåga att anpassa ledarskapet till den rådande situationen.

Du har en relevant utbildning på högskolenivå eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. För arbetsuppgifterna krävs att du har god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift. Du har ledarerfarenhet från som minst en roll som som teamledare. Det är meriterande om du har erfarenhet som chef med personalansvar. Det är även meriterande om du har erfarenhet inom arkivutredningsarbete och/eller fastighetsbildning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är trygg, stabil och har god självinsikt. Du är prestigelös och lyhörd i ditt ledarskap och strävar efter gott samarbete och att lösa konflikter på ett konstruktivt och respektfullt sätt. Du skapar engagemang och entusiasm genom att involvera andra och bygger tillitsfulla relationer, vilket bidrar till att medarbetarna växer i sina roller. Vidare är din kommunikation tydlig och balanserad på ett sätt som är anpassat efter situation och individ. Du finns tillgänglig för kommunikation och bidrar till att skapa ett tryggt samtalsklimat.

Övrig information

På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Lantmäteriet är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här, våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. I medarbetarskapet ingår att vi agerar utifrån den statliga värdegrunden och våra värdeord: service, öppenhet och handlingskraft.

Som medarbetare på Lantmäteriet ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. När verksamheten tillåter har du bland annat möjlighet att utföra dina arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret. Läs mer om vårt erbjudande på lm.se/jobbahososs

För att skicka in din ansökan, klicka på länken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdag:
Ansök här
Referensnummer: C137354-2023-22

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Falun
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Henrik Falk
Enhetschef
Telefon: 0501-660 55

Fackliga företrädare

Lars-Gunnar Johnson
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 0560-165 78
Ellen Walleij
Lantmäteriakademikerna
Telefon: 0317016961

Dela sidan