Jurist, Gävle

Jurist, Gävle

Din roll hos oss

Geodata är ett av tre verksamhetsområden på Lantmäteriet vars uppdrag är att bygga upp, vidareutveckla och förvalta geografisk information och fastighetsinformation samt ansvara för att tillhandahålla informationen.

På Lantmäteriet får du en unik möjlighet att bli expert på framtidens juridikområde om grunddata som är en förutsättning för digitaliseringen av den offentliga förvaltningen. Som jurist på Lantmäteriet får du följa digitaliseringsutvecklingen på nära håll, vara med och lösa kvalificerade rättsliga utmaningar där det inte alltid finns givna svar, samt vara med och bidra till rättsutvecklingen av det nya och spännande juridikområdet. Tillsammans med andra myndigheter och privata aktörer skapar vi en modern digital infrastruktur för samhällets grunddata bestående av fastighetsinformation och geografisk information (geodata).

Hos oss får du en stimulerande tjänst med engagerade kollegor där du arbetar verksamhetsnära. Du samverkar med parter internt och externt då juridik är en integrerad del av vår verksamhetsutveckling. I arbetsuppgifterna ingår att ge juridiskt stöd inom verksamhetens olika funktioner som handlar om att samla in geodata med hjälp av modern teknik och tillhandahålla den på ett säkert och effektivt sätt till samhället via nationella digitala tjänster.

Vi verkar inom ett flertal olika rättsområden som rör både offentlig och privaträtt, bland annat med dataskydd, immaterialrätt, avtalsrätt, offentlighet och sekretess samt förvaltningsrätt.

Som jurist hos oss kommer du att:

- Genomföra rättsutredningar på uppdrag av Geodatas olika verksamhetsgrenar.

- Delta med juridisk kompetens inom olika utvecklings- och samverkansprojekt.

- Ta fram myndighetsföreskrifter och svara på remisser.

- Granska avtal.

- Handlägga ärenden enligt bl.a. offentlighets- och sekretesslagen och registerförfattningar.

Placeringsort är Gävle, men möjlighet finns att delvis arbeta på annan ort. I denna rekrytering tillämpar vi sex månaders provanställning.

Din profil

Vi söker dig som har en juristexamen och har arbetat med kvalificerat juridiskt arbete i några år inom något av följande rättsområden; förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess eller IT-rätt och framför allt dataskydd.

Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet inom något av följande områden; avtalsrätt, rättsutveckling, digitalisering och verksamhetsutveckling eller informationssäkerhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att trivas hos oss ser vi att du är strukturerad och kan arbeta enligt en tydlig process. Du organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. För tjänsten är det viktigt att du är samarbetsorienterad och anpassar dig för att hitta win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du är även analytisk och kan lösa problem utan att missa de långsiktiga strategierna, och ser logik och samband i komplex information eller miljö.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att du måste vara svensk medborgare samt att en säkerhetsprövning med tillhörande säkerhetssamtal kommer att göras i samband med anställning.

Lantmäteriet är en beredskapsmyndighet och som anställd kan du komma att krigsplaceras vid myndigheten.

Övrig information

På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Lantmäteriet är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här, våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. I medarbetarskapet ingår att vi agerar utifrån den statliga värdegrunden och våra värdeord: service, öppenhet och handlingskraft.

Som medarbetare på Lantmäteriet ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. När verksamheten tillåter har du bland annat möjlighet att utföra dina arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret. Läs mer om vårt erbjudande på lm.se/jobbahososs

För att skicka in din ansökan, klicka på länken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

För att hus, broar och vägar ska kunna byggas behövs kunskap om Sveriges geografi och fastigheter. Genom att kartlägga verkligheten och tillhandahålla aktuell information om landets topografi och infrastruktur bidrar du därför till grunden för ett hållbart och fungerande samhälle.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdag:
Ansök här
Referensnummer: C168521-2023-25

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Gävle
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Lejla Asoli
Funktionschef
Telefon: 026-63 38 25

Fackliga företrädare

Torsten Svärd
SACO-S Lantmäteriet
Telefon: 026-63 34 47
Fredrik Hellman
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 026-63 34 37

Dela sidan