Jurist - visstidsanställning, flexibel arbetsort

Jurist - visstidsanställning, flexibel arbetsort

Din roll hos oss

Som jurist vid Geostab får du en unik möjlighet att bli expert på framtidens juridikområde om grunddata, som är en förutsättning för digitaliseringen av den offentliga förvaltningen. Du får följa digitaliseringsutvecklingen på nära håll, vara med och lösa kvalificerade rättsliga utmaningar där det inte alltid finns givna svar. Du kommer även att vara med och bidra till rättsutvecklingen av det nya och spännande juridikområdet. Tillsammans med andra myndigheter och privata aktörer skapar vi en modern digital infrastruktur för samhällets grunddata bestående av fastighetsinformation och geografisk information (geodata).

Hos oss får du en stimulerande tjänst med engagerade kollegor där du arbetar verksamhetsnära. Du samverkar med parter internt och externt då juridik är en integrerad del av vår verksamhetsutveckling. I arbetsuppgifterna ingår att ge juridiskt stöd inom verksamhetens olika funktioner som handlar om att samla in geodata med hjälp av modern teknik och tillhandahålla den på ett säkert och effektivt sätt till samhället via nationella digitala tjänster.

Vi verkar inom ett flertal olika rättsområden som rör både offentlig och privaträtt, bland annat med dataskydd, immaterialrätt, avtalsrätt, offentlighet och sekretess samt förvaltningsrätt.

Som jurist hos oss kommer du att:

- Genomföra rättsutredningar på uppdrag av chefen på Geostab.

- Delta med juridisk kompetens inom olika utvecklings- och samverkansprojekt.

- Ta fram myndighetsföreskrifter och svara på remisser.

- Granska avtal.

- Handlägga ärenden enligt bl.a. offentlighets- och sekretesslagen och registerförfattningar.

Placeringsort är valfri, fysisk arbetsplats kommer erbjudas på någon av Lantmäteriets lokalkontor, men fysisk närvaro i Gävle månadsvis kommer krävas.

Tjänsten är en visstidsanställning under 11 månader.

Din profil

Vi söker dig som har en juristexamen och har arbetat med kvalificerat juridiskt arbete i några år inom något av följande rättsområden; förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess eller IT-rätt och framför allt dataskydd.

Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet inom något av följande områden; avtalsrätt, rättsutveckling, digitalisering och verksamhetsutveckling eller informationssäkerhet, gärna inom samhällsbyggnadsområdet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är strukturerad och kan arbeta enligt en tydlig process. Du organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. För tjänsten är det viktigt att du är samarbetsorienterad och har god kommunikativ förmåga på svenska i både tal och skrift. Du anpassar dig för att hitta win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du är även analytisk och kan lösa problem utan att missa de långsiktiga strategierna och ser logik och samband i komplex information eller miljö.

Övrig information

Lantmäteriet är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här, våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. I medarbetarskapet ingår att vi agerar utifrån den statliga värdegrunden och våra värdeord: service, öppenhet och handlingskraft.

Som medarbetare på Lantmäteriet ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. När verksamheten tillåter har du bland annat möjlighet att utföra dina arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret. Läs mer om vårt erbjudande på lm.se/jobbahososs

För att skicka in din ansökan, klicka på länken i annonsen. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering och fokuserar på din kompetens för att bedöma dig och andra kandidater objektivt. Vi önskar att du bifogar ditt CV utan foto. Du som har skyddade personuppgifter ska inte lägga in din ansökan i vårt rekryteringssystem, istället ber vi dig kontakta rekryterande chef. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

För att hus, broar och vägar ska kunna byggas behövs kunskap om Sveriges geografi och fastigheter. Genom att kartlägga verkligheten och tillhandahålla aktuell information om landets topografi och infrastruktur bidrar du därför till grunden för ett hållbart och fungerande samhälle.

Enheten Geostab ansvarar för att i samverkan ta fram och besluta nationella specifikationer för fastighets- och geografisk information, samt att säkerställa nationell åtkomst till datamängderna som öppna data. Samordning och samverkan sker i den nationella infrastrukturen, kallad Nationella geodataplattformen (NGP), med fokus på realisering av datamängder och nyttor inom samhällsbyggnadsprocessen. Enheten ansvarar också för att realisera Lantmäteriets föreslagna roll som grunddatadomänsansvarig inom ramen för Ena, Sveriges digitala infrastruktur.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdag:
Ansök här
Referensnummer: C184305-2024-6

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Ospecificerad kommun (Sverige)
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Kontaktpersoner

Malin Klintborg
Enhetschef
Telefon: 026-63 38 70

Fackliga företrädare

Fredrik Hellman
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 026-63 34 37
Torsten Svärd
SACO-S Lantmäteriet
Telefon: 026-63 34 47

Dela sidan