Geodatasamordnare, flexibel arbetsort

Geodatasamordnare, flexibel arbetsort

Din roll hos oss

En central arbetsuppgift som Geodatasamordnare är att samverka med kommuner, statliga myndigheter och andra aktörer - ibland som rådgivare och stöd, ibland i projekt där vi tillsammans driver utvecklingen framåt. Du agerar som förändringsledare och är en del i den förändringsprocess som digitaliseringen för med sig för vår bransch. I rollen som Geodatasamordnare är du kommunikativ och gillar att hålla föredrag och utbildningar. Som Geodatasamordnare arbetar du i framkant med digitalisering av samhällsbyggnadsprocessen. Du är en viktig del i genomförandet av de uppdrag som Lantmäteriet bedriver. Särskilt fokus ligger just nu på informationsflöden genom digitala processer, nationella geodataplattformen (NGP), nya geodatateman och införande av öppna geodata.

Du bidrar till att utveckla Lantmäteriets samverkan med kommuner och regionala myndigheter för att bygga upp en effektiv försörjning och en ökad användning av geodata i samhället. Att vara lyhörd för användarnas synpunkter och behov och förmedla dessa till Lantmäteriet är också en viktig uppgift.

Du arbetar självständigt då de närmaste kollegerna är stationerade över hela landet. Digitala möten är en naturlig del av din vardag, liksom en del resor. Din tjänsteort är flexibel.

Din profil

Vi ser att du har högskoleexamen inom samhällsbyggnad eller annan lämplig utbildning och har arbetat flera år inom samhällsbyggnadsbranschen i statlig, kommunal eller privat sektor i roller som strategisk samhällsplanering och/eller som projektör. Vi vill även att du har erfarenhet av att leda och inspirera människor i förändringsprocesser t.ex i projektform. Du är en förebild och visar på goda exempel och förslag hur digitaliseringen kan effektivisera vår vardag. I tjänsten krävs B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ser att du som person har en kommunikativ förmåga, är lyhörd och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du har god samarbetsförmåga och erfarenhet av att samverka med andra, skapa kontakter samt förmåga att bygga goda relationer. Du gillar att omvärldsbevaka och vara i framkant inom området. Du kan arbeta självständigt och strukturerat.

Övrig information

På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Lantmäteriet är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här, våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. I medarbetarskapet ingår att vi agerar utifrån den statliga värdegrunden och våra värdeord: service, öppenhet och handlingskraft.

Som medarbetare på Lantmäteriet ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. När verksamheten tillåter har du bland annat möjlighet att utföra dina arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret. Läs mer om vårt erbjudande på lm.se/jobbahososs

För att skicka in din ansökan, klicka på länken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

För att hus, broar och vägar ska kunna byggas behövs kunskap om Sveriges geografi och fastigheter. Genom att kartlägga verkligheten och tillhandahålla aktuell information om landets topografi och infrastruktur bidrar du därför till grunden för ett hållbart och fungerande samhälle.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdag:
Ansök här
Referensnummer: C133754-2023-9

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Ospecificerad kommun (Sverige)
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Marcus Ygeby
Sektionschef
Telefon: 026-63 37 64

Fackliga företrädare

Frank Werle
Lantmäteriakademikerna/SACO
Telefon: 026-63 35 33
Fredrik Hellman
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 026-63 34 37

Dela sidan