Handläggare inom Fastighetsinskrivning, Gävle

Handläggare inom Fastighetsinskrivning, Gävle

Din roll hos oss

Back Office är en stöd- och specialistfunktion inom Fastighetsinskrivningen som består av tre team. Vi söker nu en kollega till team Kreditmarknadsservice samt en kollega till team Förlorade Pantbrev. Kreditmarknadsservice ansvarar för Pantsystem och handläggning av ansökningar om bland annat konvertering av pantbrev. Förlorade Pantbrev som ansvarar för bland annat handläggning av förkomna pantbrev.

Verksamheten styrs i stor utsträckning av lagar och regler. Arbetet innefattar även ett självständigt ställningstagande och beslutsfattande. Arbetet utförs i team med gemensamma mål. I uppdraget ingår kundservice till allmänheten, kreditinstitut, mäklare och andra myndigheter. Kontakten med olika aktörer inom fastighetsmarknaden är omfattande och sker via telefon och e-post.

Din profil

Vi söker dig som har slutförd gymnasieutbildning, gärna påbyggd med någon ytterligare relevant utbildning, som till exempel högskolekurser inom ekonomi eller juridik. Alternativt har du passande arbetslivserfarenhet. För arbetsuppgifterna krävs mycket god förmåga att kunna uttrycka sig väl på svenska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som handläggare inom statlig myndighet, banksektorn alternativt har arbetat som fastighetsmäklare eller mäklarassistent.

Det är även meritande om du har erfarenhet av kundbemötande, dvs har jobbat frekvent med kundservice via telefon och att du genom ditt arbete har tillskansat dig kunskap om bolån och pantbrev.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som person är lugn, uppmärksam och tillmötesgående. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra, du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt, är noggrann och väl medveten om mål och kvalitet. Du samarbetar genom att relatera till andra personer på ett lyhört och smidigt sätt och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändring. Du har även förmåga att väga samman komplex information och visar omdöme i ditt agerande och beslutsfattande i beslut som du ska ta självständigt och tillsammans med teamet utifrån givna ramar.

Övrig information

På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Vi vet att våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. Genom att arbeta med jämställdhet och mångfald som självklara delar av verksamheten skapar vi en inkluderande kultur där olikheter är en av våra framgångsfaktorer. I vårt medarbetarskap ingår det att alla medarbetare agerar utifrån vår värdegrund: service, öppenhet och handlingskraft.

Hos oss har du möjlighet att utföra arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret. Det är verksamheten och gällande regelverk som styr. Vi kallar det den hybrida arbetsplatsen.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Vid denna rekrytering tillämpas 6 månaders provanställning.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

I Sverige finns 3,36 miljoner registrerade fastigheter. Hos oss bidrar du till att säkra ägandet av Sveriges fastigheter genom att informationen i fastighetsregistret är riktig. Ditt arbete lägger grunden till en fungerade kredit-och fastighetsmarknad.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdag:
Ansök här
Referensnummer: C119200-2022-28

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Gävle
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Elin Dufva
Funktionschef
Telefon: 026-63 47 15

Fackliga företrädare

Daniel Malm
Lantmäteriakademikerna/SACO
Telefon: 0611-259 10
Caroline Johansson
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 026-63 32 92

Dela sidan