Våra lediga jobb

Tf. Verksamhetsområdeschef till Fastighetsbildningen, flexibel arbetsort

Tf. Verksamhetsområdeschef till Fastighetsbildningen, flexibel arbetsort

Din roll hos oss

I rollen som verksamhetsområdeschef (VO-chef) för Fastighetsbildningen på Lantmäteriet har du det övergripande ansvaret för hela fastighetsbildningens verksamhet. Du leder verksamheten och ansvarar för att den levererar i enlighet med vårt uppdrag och Lantmäteriets målbild.

Som VO-chef leder du verksamheten utifrån en helhetssyn och med verksamhetens bästa i fokus. Du är med och utvecklar verksamheten och bidrar proaktivt till det utvecklings- och förändringsarbete som pågår. I rollen som VO-chef ingår personalansvar, budgetansvar och det yttersta resultat- och uppföljningsansvaret för ditt verksamhetsområde.

Ditt engagemang i ledarskapet är stort och den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete. Du arbetar för att uppnå resultat genom en tydlig arbetsgivarroll i kombination med förtroende och tillit till medarbetarna. Du driver utveckling genom att skapa förutsättningar, delaktighet och god dialog.

Du har elva direktrapporterande enhetschefer och ansvarar för ha ett nära samarbete med dina chefskollegor och din ledningsgrupp. Tillsammans med din ledningsgrupp ansvarar du för att utveckla fastighetsbildningen i Sverige. Vi arbetar proaktivt med att möta kundernas och samhällets behov genom att utveckla nya synsätt, arbetssätt och metoder.

Du rapporterar till Lantmäteriets Generaldirektör och ingår i Lantmäteriets ledningsgrupp.

Din profil

Vi söker dig som har arbetat inom fastighetsbildningsverksamhet och har erfarenhet av att leda andra chefer. Du har god ledarskapsförmåga, är genuint intresserad av människor och tycker om att arbeta coachande och verksamhetsnära. Vi ser också att du har erfarenhet av att leda och utveckla en komplex verksamhet i ständig förändring.

Det är meriterande om du har högskoleutbildning inom lantmäteri eller juridik alternativt annan utbildning som arbetsgivaren ser som likvärdig.

Som person är du trygg och stabil och visar tillit och förtroende för din omgivning. Du är prestigelös och har god självinsikt. Du bidrar tydligt till verksamhetens resultat och vill vara med och utveckla och anpassa verksamheten utifrån rådande och kommande förutsättningar. Du kommunicerar tydligt och balanserat på ett sätt som är anpassat efter situation och individ, är lyhörd och visar intresse för andra. Att ha ett helhetsperspektiv och förstå den egna verksamhetens del i helheten är av vikt då du bidrar till beslut som ligger i linje med Lantmäteriets strategiska inriktning.

Övrig information

På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Vi vet att våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. Genom att arbeta med jämställdhet och mångfald som självklara delar av verksamheten skapar vi en inkluderande kultur där olikheter är en av våra framgångsfaktorer. I vårt medarbetarskap ingår det att alla medarbetare agerar utifrån vår värdegrund: service, öppenhet och handlingskraft.

Hos oss har du möjlighet att utföra arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret. Det är verksamheten och gällande regelverk som styr. Vi kallar det den hybrida arbetsplatsen.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om tjänsten besvaras av de kontaktpersoner som anges i annonsen.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
Ansök här
Referensnummer: C101412-2022-124

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Ospecificerad kommun (Sverige)
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Kontaktpersoner

Susanne Ås-Sivborg
Generaldirektör
Telefon: 026-633323

Fackliga företrädare

Maria Karlsson
Lantmäteriakademikerna/SACO
Telefon: 0501-66053
Jeanette Väfors
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 021-15 52 19
Tf. Verksamhetsområdeschef till Fastighetsbildningen, flexibel arbetsort

Dela sidan