Hoppa till sidans innehåll
Other languagesLanguages Lättläst Teckenspråk Min sida
Kommunikatör med pressansvar, Flexibel arbetsort

Kommunikatör med pressansvar, Flexibel arbetsort

Vi erbjuder dig

I rollen som pressansvarig bidrar du med din kompetens och ser till att kommunikation används som ett strategiskt verktyg för att uppnå Lantmäteriets och verksamhetens mål. Du kommer att arbeta strategiskt och operativt med press- och mediefrågor. Du ska förse journalister med nyhetsuppslag och underlag som kan generera medieutrymme, samt hjälpa dem att hitta rätt kontaktperson. Din uppgift är att exponera nyheter i relevanta kanaler.

Arbetsuppgifter som också ingår i rollen är att skapa ökad synlighet för myndigheten. Detta genom att initiera och genomföra medieutspel, kampanjer och aktiviteter kopplad till dessa.

Du blir även ett stöd till chefer och medarbetare i mediekontakter genom exempelvis budskapsformulering, skriva pressmeddelanden och ge medieträning.

Tjänsten tillåter flexibilitet gällande vart du utför arbetet, men du behöver regelbundet vara fysiskt närvarvarande på vårt huvudkontor i Gävle.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom kommunikationsvetenskap, journalistik-, PR eller liknande.

Du har en gedigen yrkeserfarenhet inom området. Du har även erfarenhet att ge medieträning och stöd i pressfrågor till chefer och specialister. Din språkliga och analytiska förmåga är mycket god. Du förstår komplicerade språkliga underlag, både talade och skrivna. Du producerar eget lättillgängligt material av hög kvalitet. Du har erfarenhet av offentlig verksamhet.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du är initiativtagande och har förmågan att hitta nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor för att sedan omsätta dem i praktiken.

Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. För att nå framgång i rollen är det även viktigt att du arbetar bra tillsammans med andra människor. Du är strukturerad och resultatorienterad i ditt arbete och håller dina deadlines.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrig information

På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Vi vet att våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. Genom att arbeta med jämställdhet och mångfald som självklara delar av verksamheten skapar vi en inkluderande kultur där olikheter är en av våra framgångsfaktorer. I vårt medarbetarskap ingår det att alla medarbetare agerar utifrån vår värdegrund: service, öppenhet och handlingskraft.

Hos oss har du möjlighet att utföra arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret. Det är verksamheten och gällande regelverk som styr. Vi kallar det den hybrida arbetsplatsen.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om tjänsten besvaras av de kontaktpersoner som anges i annonsen.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

Våra myndighetsgemensamma enheter levererar administrativa tjänster och är ett stöd till Lantmäteriets verksamhetsområden. Här är du med och ser till att vardagen fungerar! Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs.

Dela sidan

Kommunikatör med pressansvar, Flexibel arbetsort

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
  Ansök här  
Referensnummer:
C85045-2022-23

Anställningsvillkor

Tjänsteort:
Gävle
Omfattning:
Heltid
Antal tjänster:
1
Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Eva Ferndahl
Kommunikationschef
Telefon: 026-63 32 07

Fackliga företrädare

Lars Malmevik
Lantmäteriakademikerna/SACO
Telefon: 026-63 39 48
Patrik Lavefjord
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 026-633827