Hoppa till sidans innehåll
Other languagesLanguages Lättläst Teckenspråk Min sida

Utredare ortnamn, Gävle

Vi erbjuder dig

Som utredare vid ortnamnssektionen kommer din huvudsakliga arbetsuppgift att bestå i att utreda och skriva underlag för beslut i ärenden rörande ortnamn. I huvuduppgiften ingår också att delta i sektionens arbete med utbildning och rådgivning inom ortnamnsområdet till kommuner, andra myndigheter samt organisationer och privatpersoner. Du kommer även att delta i utvecklingsarbete inom sektionens ansvarsområde.

Din profil

För denna tjänst krävs examen från högskola eller universitet inom relevant område, gärna med huvudämne inom nordiska språk. Utbildning med inriktning mot namnforskning liksom erfarenhet av att läsa och tolka historiskt material är meriterande.

Tidigare erfarenhet av handläggning i offentlig förvaltning är meriterande liksom kunskaper inom något av de samiska språken, finska eller meänkieli.

Som person ser vi att du är trygg, stabil och har självinsikt.

Du har en hög språklig, social och analytisk förmåga. Du har vidare en god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och kan anpassa din kommunikation utifrån detta.

Vår verksamhet bedrivs i säkerhetsklassade lokaler, vilket kräver att du har svenskt medborgarskap. En säkerhetsprövning kommer att genomföras före anställning. För att du ska vara aktuell för tjänsten måste du ha blivit godkänd i säkerhetsprövningen.

Övrig information

På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen.

För att hus, broar och vägar ska kunna byggas behövs kunskap om Sveriges geografi och fastigheter. Genom att kartlägga verkligheten och tillhandahålla aktuell information om landets topografi och infrastruktur bidrar du därför till grunden för ett hållbart och fungerande samhälle.

Dela sidan

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
  Ansök här  
Referensnummer:
C35231-2020-3

Anställningsvillkor

Tjänsteort:
Gävle
Omfattning:
Heltid
Antal tjänster:
1
Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Johanna Othén
T.f. sektionschef
Telefon: 026-63 30 25

Fackliga företrädare

Elisabeth Jansson
Lantmäteriakademikerna/SACO
Telefon: 026-63 30 02
Ann Charlotte Zetterberg
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 026-63 31 16