Hoppa till sidans innehåll
Other languagesLanguages Lättläst Teckenspråk Min sida
Geodetisk Ingenjör inom Geodata, Gävle

Geodetisk Ingenjör inom Geodata, Gävle

Vi erbjuder dig

Du kommer att ingå i en grupp som ansvarar för Lantmäteriets geodetiska förvaltning- och utvecklingsverksamhet. Arbetsuppgifterna är varierande och innebär bland annat fältarbete under barmarksperioden. I fältarbetet ingår t.ex. inventering och mätning i våra rikstäckande referensnät genom avvägning, GNSS-mätning, totalstationsmätning och tyngdkraftsmätning samt tillhörande beräkningar och dokumentation. Det finns även möjlighet att delta i översynen av Riksgränsen mot Norge som planeras pågå till 2024. I riksgränsarbetet ingår bland annat restaurering av riksrösen, inmätning av gränsmärken samt utstakning och röjning av gränsgatan. Eftersom arbetet innebär resor behöver du kunna vara borta i längre fältarbetsperioder på upp till 10 dagar åt gången. Fältarbetet innebär fysiskt arbete i oländig terräng under varierande väderförhållanden.

I rollen ingår även att vara användarstöd och rådgivare inom geodesi, t.ex. mätning, beräkning och koordinattransformation. Det innebär att svara på frågor från både professionella användare och allmänhet, att ta fram utbildningsmaterial och riktlinjer (t.ex. inom HMK, Handbok i Mät- och Kartfrågor), samt delta som lärare i våra kurser eller hålla presentationer på seminarier och konferenser.

Det finns också möjlighet att delta i Lantmäteriets tjänsteexport för uppbyggnad och utveckling av den geodetiska infrastrukturen i våra samarbetsländer.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom geodetisk mätning, lantmäteri, geomatik, byggmätning eller motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har grundläggande kunskaper inom RTK-mätning, mätning med totalstation och avvägning samt skattning av mätosäkerhet. Du har även grundläggande kunskaper inom referenssystem, kartprojektioner och koordinattransformationer. Du har intresse av att beräkna, analysera, sammanställa och dokumentera resultat från geodetiska mätningar och projekt. Vi vill även att du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Tjänsten kräver B-körkort samt svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har varit med i eller drivit projekt i olika former.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper vill att du är trygg och stabil, tar initiativ och ansvar för din uppgift samt jobbar mot uppsatta mål och fokuserar på resultat. För att lyckas i rollen är god samarbetsförmåga en förutsättning. Du har även förmågan att presentera projektresultat och lära ut kunskaper till såväl branschkollegor som den breda allmänheten samt att du tänker logiskt, är praktiskt lagd och kan ta initiativ.

Övrig information

På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

För att hus, broar och vägar ska kunna byggas behövs kunskap om Sveriges geografi och fastigheter. Genom att kartlägga verkligheten och tillhandahålla aktuell information om landets topografi och infrastruktur bidrar du därför till grunden för ett hållbart och fungerande samhälle.

Dela sidan

Geodetisk Ingenjör inom Geodata, Gävle

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
  Ansök här  
Referensnummer:
C88985-2022-25

Anställningsvillkor

Tjänsteort:
Gävle
Omfattning:
Heltid
Antal tjänster:
1
Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Thomas Eiderman
Funktionschef
Telefon: 026-63 37 99

Fackliga företrädare

Torsten Svärd
Lantmäteriakademikerna/SACO
Telefon: 026-63 34 47
Fredrik Hellman
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 026-63 34 37