Våra lediga jobb

Systemtekniker IT-drift Utveckling och IT, Gävle

Systemtekniker IT-drift Utveckling och IT, Gävle

Din roll hos oss

Som systemtekniker hos oss kommer du att arbeta i vårt team Server och lagring. Teamet tillhör verksamheten Datacenter som svarar för drift, underhåll och utveckling av server-, lagring- och kommunikationsplattformar. Vi arbetar agilt enligt moderna arbetssätt och DevOps, vilket innebär att du kommer att ha eget ansvar och befogenheter.

Rollen som systemtekniker omfattar design, utveckling och drift av Lantmäteriets server- och lagringsplattform för IT-infrastruktur och IT-applikationer.

Du kommer att spela en viktig roll i utvecklingen för en av regionens största och mest avancerade IT-miljöer.

I arbetet ingår beredskap (veckojour).

Din profil

Vi ser att du som söker har en högskoleexamen med inriktning teknik/IT alternativt arbetslivserfarenhet från en IT-driftsorganisation som bedöms likvärdigt. Du har även kunskaper inom Windows och/eller Linux serverplattform. Vi vill att du har erfarenhet av drift och utveckling av olika server- och virtualiseringsprogramvaror samt provisioneringssystem för server. Framförallt värdesätter vi kunskaper inom Windows Server och/eller Linux Server och VMWare. Du behärskar svenska och engelska både i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet som systemtekniker, av skriptning och automatisering samt arbetssätten Lean och Agilt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som person är resultatorienterad och sätter upp höga mål för dig själv och arbetar hårt och ambitiöst för att nå dessa mål, gör vad som krävs för ett gott resultat. Du är övertygande och har lätt för att föra fram din talan, vinna andras respekt, argumentera och bli lyssnad på. Du är hänsynstagande och har lätt för att sätta dig in i andras situation, lyssnar, förstår och visar hänsyn. Du är samarbetsorienterad och kan anpassar dig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du är även analytisk och löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att du måste vara svensk medborgare samt att en säkerhetsprövning med tillhörande säker-hetssamtal kommer att göras i samband med anställning.

Övrig information

På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Vi vet att våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. Genom att arbeta med jämställdhet och mångfald som självklara delar av verksamheten skapar vi en inkluderande kultur där olikheter är en av våra framgångsfaktorer. I vårt medarbetarskap ingår det att alla medarbetare agerar utifrån vår värdegrund: service, öppenhet och handlingskraft.

Hos oss har du möjlighet att utföra arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret. Det är verksamheten och gällande regelverk som styr. Vi kallar det den hybrida arbetsplatsen.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om tjänsten besvaras av de kontaktpersoner som anges i annonsen.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

Utveckling och IT är en betydelsefull del i Lantmäteriets verksamhet där vi arbetar tillsammans med Lantmäteriets verksamhetsområden i både strategiska, taktiska och operativa frågor. Utveckling och IT:s uppdrag är att bidra till utvecklingen av Lantmäteriets verksamhet genom att tillhandahålla effektiva lösningar och tjänster. Våra ledord för vår verksamhet är verksamhetsnytta, säkerhet, innovation och arbetsglädje. Vi har flera stora intressanta utvecklingsprojekt på gång som alla bidrar till samhällets utveckling och där behöver vi dig!

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
Ansök här
Referensnummer: C95265-2022-21

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Gävle
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Per Ola Östblom
Funktionschef Drift & infrastruktur
Telefon: 026-63 33 84

Fackliga företrädare

Caroline Werne
Lantmäteriakademikerna/SACO
Telefon: 026-17 16 41
Maria Sälg
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 026-63 48 19
Systemtekniker IT-drift Utveckling och IT, Gävle

Dela sidan