Hoppa till sidans innehåll
Other languagesLanguages Lättläst Teckenspråk Min sida
Mätnings- och kartingenjör, Malmö

Mätnings- och kartingenjör, Malmö

Vi erbjuder dig

Som mätnings- och kartingenjör kommer du att arbeta teambaserat i ett nära samarbete med kollegor i förrättningsteam som består av förrättningslantmätare och förrättningsassistenter. För att trivas hos oss behöver du tycka om att arbeta självständigt men samtidigt uppskatta att samarbeta med andra då rollen innebär många kontakter med kunder. Som mätnings- och kartingenjör hos Lantmäteriet har du goda utvecklingsmöjligheter att specialisera dig. Inom Lantmäteriet tillämpar vi en karriärtrappa för mätnings-och kartingenjörer vilken ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Vill du ha närmare information om karriärtrappan och kriterierna för respektive tjänst är du välkommen att kontakta oss.

Du kommer att ansvara för den tekniska delen av lantmäteriförrättningen vilket innebär att du arbetar med mätnings-, beräknings- och kartarbete. Det innebär även att du exempelvis utför transformationer och plantolkning. Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter är att göra fastighetsrättsliga utredningar inför fältarbete, upprätta förrättningskartor samt att se till att ansökningar och andra handlingar undertecknas av kund.

En stor del av arbetet som mätnings- och kartingenjör sker i fält under hela året. Arbetet är fysiskt krävande och innebär resor i tjänsten.

Din profil

Vi söker dig som har en mätningsteknisk utbildning om minst två år eller motsvarande arbetslivserfarenhet som Lantmäteriet bedömer som relevant för tjänsten. Du som har mindre än sex månader till examen är välkommen att söka tjänsten. Du har grundläggande mätningskunskaper avseende etablering av totalstationer, inmätning och utsättning, samt kännedom om geodesins grunder. Du har god muntlig och skriftlig kommunikativ förmåga i det svenska språket. Tjänsten kräver B-körkort.

Det är meriterade om du har:

• arbetslivserfarenhet inom förrättningsmätning

• kunskaper inom fastighetsrätt

• erfarenhet av arkivforskning i lantmäteriförrättningar

• erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning

• erfarenhet av att självständigt ansvara för alla tekniska

moment som ingår i ett förrättningsärende.

• god förmåga att tolka såväl analoga som digitala

mätningshandlingar och detaljplaner

• fördjupad kunskap och förståelse för grunddata och dess kvalité.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team och dela med dig av dina kunskaper. Du bemöter kollegor och kunder på ett vänligt, sakligt och professionellt sätt. Du är noggrann, effektiv och kvalitetsmedveten och har en god förmåga att ta egna initiativ och planera ditt arbete på ett strukturerat sätt.

Övrig information

På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Vi vet att våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. Genom att arbeta med jämställdhet och mångfald som självklara delar av verksamheten skapar vi en inkluderande kultur där olikheter är en av våra framgångsfaktorer. I vårt medarbetarskap ingår det att alla medarbetare agerar utifrån vår värdegrund: service, öppenhet och handlingskraft.

Hos oss har du möjlighet att utföra arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret. Det är verksamheten och gällande regelverk som styr. Vi kallar det den hybrida arbetsplatsen.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om tjänsten besvaras av de kontaktpersoner som anges i annonsen.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

Dela sidan

Mätnings- och kartingenjör, Malmö

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
  Ansök här  
Referensnummer:
C93848-2022-94

Anställningsvillkor

Tjänsteort:
Malmö
Omfattning:
Heltid
Antal tjänster:
1
Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Magnus Lindegård
Funktionschef
Telefon: 040-660 80 25

Fackliga företrädare

Magnus Landgren
Lantmäteriakademikerna/SACO
Telefon: 040-660 81 83
Tom Christensen
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 040-660 80 91