Hoppa till sidans innehåll
Other languagesLanguages Lättläst Teckenspråk Min sida
Informationsutvecklare, Kiruna

Informationsutvecklare, Kiruna

Vi erbjuder dig

Vi söker nu informationsutvecklare som vill arbeta med utredningar inom fastighetsinformationsområdet till två av våra grupper. I Kiruna är vi fyra grupper med totalt cirka 40 medarbetare, vi har också verksamhet i Karlskrona och Vänersborg.

Vi arbetar med ett kontinuerligt förbättringsarbete enligt en modell för resultatorienterad styrning där du som medarbetare ges möjlighet till stor delaktighet i arbetet.

Som informationsutvecklare kommer du huvudsakligen att arbeta med att höja och förbättra kvalitén i fastighetsregistret. I arbetet ingår fastighetsrättsliga utredningar, efterforskning och utredning av arkivmaterial samt att förbättra kvalitén i registerkartan.

Du kommer stegvis att introduceras i arbetsuppgifterna som också varvas med internutbildning. I din arbetsgrupp är kontinuerligt lärande i arbetet en naturlig del av vardagen. Efterforsknings- och utredningsarbetet ansvarar du i slutänden själv för med stöd och hjälp av din arbetsgrupp och handledare.

Utöver utredningar kan det även bli aktuellt att arbeta med andra arbetsuppgifter.

Din profil

Vi söker dig som har en högskoleutbildning eller utbildning vid yrkeshögskola, gärna med inriktning mot Lantmäteri, landskapsvetenskap/kulturgeografi/naturgeografi eller har arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Tjänsten kräver god språklig analytisk förmåga inom svenska språket, för att kunna tolka även äldre texter.

Det är meriterande om du har kunskaper i användning av ett eller flera GIS-verktyg samt erfarenhet av arbete med geografiska databaser. Vidare är kunskaper om Fastighetsregistrets text- och kartdel önskvärda. Vi värdesätter också fastighetskunskap och erfarenhet av fastighetsrättsliga utredningar. Slutligen är kunskap om fastighetsrätt, ny såväl som gammal lagstiftning meriterande.

Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och vi vill att du ska ha ett genuint intresse för utredningsarbete och du förstår din roll men ser till hela verksamhetens bästa i ditt agerande. Vidare tar du initiativ och ansvar för din uppgift samt är uthållig och levererar pålitligt.

Du har god administrativ förmåga och jobbar effektivt genom att planera och organisera arbetet på ett strukturerat sätt. Ditt arbete präglas av noggrannhet och kvalitetsmedvetenhet, samtidigt som du är problemlösare och har analytisk förmåga. Du använder din goda kommunikativa förmåga till att samarbeta samt skapa och vidmakthålla goda relationer.

Övrig information

På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Vi vet att våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. Genom att arbeta med jämställdhet och mångfald som självklara delar av verksamheten skapar vi en inkluderande kultur där olikheter är en av våra framgångsfaktorer. I vårt medarbetarskap ingår det att alla medarbetare agerar utifrån vår värdegrund: service, öppenhet och handlingskraft.

Hos oss har du möjlighet att utföra arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret. Det är verksamheten och gällande regelverk som styr. Vi kallar det den hybrida arbetsplatsen.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om tjänsten besvaras av de kontaktpersoner som anges i annonsen. Dock begränsad tillgänglighet i Juli p.g.a. semesterperiod.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

För att hus, broar och vägar ska kunna byggas behövs kunskap om Sveriges geografi och fastigheter. Genom att kartlägga verkligheten och tillhandahålla aktuell information om landets topografi och infrastruktur bidrar du därför till grunden för ett hållbart och fungerande samhälle.

Verksamhetsområde Geodata bygger upp, vidareutvecklar, förvaltar och tillhandahåller Geodata (geografisk- och fastighetsinformation). I detta ansvar ingår att kvalitets höja och göra informationen lättillgänglig så att den kan komma till nytta inom allt fler samhällsområden.

Funktion Interna Uppdrag har som huvuduppgift att ansvara för system och information inom geodataområdet. Vi arbetar bland annat med kvalitetsutveckling av fastighets-, rättighets-, plan- och inskrivningsinformation för fastighetsregistrets text- och kartdel.

Dela sidan

Informationsutvecklare, Kiruna

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
  Ansök här  
Referensnummer:
C90344-2022-31

Anställningsvillkor

Tjänsteort:
Kiruna
Omfattning:
Heltid
Antal tjänster:
8
Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Marie-Louise Karlström
Gruppchef
Telefon: 0980-670 31
Peter Lindgren
Gruppchef
Telefon: 0980-670 99

Fackliga företrädare

Solveig Heikki
Lantmäteriakademikerna/SACO
Telefon: 0980-670 03
Gunilla Johansson
ST
Telefon: 0980-670 08