Våra lediga jobb

Handläggare inom Fastighetsinskrivning, Härnösand

Handläggare inom Fastighetsinskrivning, Härnösand

Din roll hos oss

Som handläggare hos oss kommer du arbeta med kundservice, registrering och handläggning av inskrivningsärenden. Det handlar om att på ett effektivt och kvalitativt sätt registrera ansökningshandlingar in i handläggningssystemet. Arbetet innebär även att fatta beslut i de ansökningar som inkommer samt att ha kontakter med interna och externa kunder exempelvis fastighetsmäklare, privatpersoner, banker och andra aktörer på fastighetsmarknaden. Kontakterna sker såväl skriftligt som muntligt. Du kommer att arbeta teambaserat mot givna mål med fokus på ärendegenomströmning.

Din profil

Vi söker dig som har minst 3-årig gymnasieutbildning med inriktning juridik, samhällsvetenskap eller ekonomi. Det är meriterande att du har läst högskolekurs inom civilrätt med inriktning i familje- och fastighetsrätt. Det är även meriterande om du har erfarenhet av handläggning och beslutsfattande inom offentlig verksamhet eller har arbetslivserfarenhet inom mäklarbranschen.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har förmågan att handlägga effektivt och säkert samt har målfokus och mod att självständigt fatta beslut. Du har även lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter genom att vara flexibel och ha ett positivt förhållningssätt.

Att vara drivande och identifiera förbättringsområden samt bidra till att ständigt utveckla verksamheten känns naturligt för dig. Du har förmågan att agera, prioritera och behålla ett lugn vid arbete under tidspress.

Du är lyhörd för kundens behov samt ger god service och information. Du har en god kommunikativ förmåga och behärskar svenska i både tal och skrift. Då du kommer att arbeta process- och teamorienterat är det viktigt att du är öppen samt kan bemöta och samarbeta med kollegor och kunder på ett professionellt sätt.

För att leva upp till vår myndighets värdegrund: service, öppenhet och handlingskraft, förväntas alla våra medarbetare att uppnå resultat, bidra till utveckling och vara delaktiga.

Övrig information

På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Vi vet att våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. Genom att arbeta med jämställdhet och mångfald som självklara delar av verksamheten skapar vi en inkluderande kultur där olikheter är en av våra framgångsfaktorer. I vårt medarbetarskap ingår det att alla medarbetare agerar utifrån vår värdegrund: service, öppenhet och handlingskraft.

Hos oss har du möjlighet att utföra arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret. Det är verksamheten och gällande regelverk som styr. Vi kallar det den hybrida arbetsplatsen.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om tjänsten besvaras av de kontaktpersoner som anges i annonsen.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

I Sverige finns 3,36 miljoner registrerade fastigheter. Hos oss bidrar du till att säkra ägandet av Sveriges fastigheter genom att informationen i fastighetsregistret är riktig. Ditt arbete lägger grunden till en fungerade kredit-och fastighetsmarknad.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
Ansök här
Referensnummer: C97817-2022-13

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Härnösand
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Zarita Lindstedt
Funktionschef
Telefon: 0611-259 37

Fackliga företrädare

Daniel Malm
Lantmäteriakademikerna/SACO
Telefon: 0611-259 10
Emma Almqvist
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 0611-259 12
Handläggare inom Fastighetsinskrivning, Härnösand

Dela sidan