Hoppa till sidans innehåll
Other languagesLanguages Lättläst Teckenspråk Min sida
Chef inom Fastighetsinformation, Gävle

Chef inom Fastighetsinformation, Gävle

Vi erbjuder dig

Som chef på Lantmäteriet förväntas du driva förändringar genom att skapa förutsättningar för delaktighet och en god dialog. Du ansvarar för att leda funktionens verksamhet och medarbetare. Detta innebär kommunikation och coachning för att skapa engagemang och förutsättningar för medarbetarna att utföra sina arbetsuppgifter på bästa sätt. I rollen ingår även att företräda verksamheten och Lantmäteriet på ett professionellt och ansvarsfullt sätt samt verka för god samverkan internt och externt.

Som funktionschef för Fastighetsinformation ansvarar du för att förvalta och utveckla Fastighetsregistrets allmänna del för såväl textdel som registerkarta avseende informationsslagen fastigheter, samfälligheter, gemensamhetsanläggningar, rättigheter samt administrativ indelning. Detta sker i stor utsträckning genom samverkan med andra aktörer. Ansvaret omfattar att utöva informationsägaransvar, ge support till användare samt myndighetssamverkan kring ajourhållning och lagring av fastighetsinformation.

Funktionen består av ca 11 medarbetare. Du kommer rapportera till enhetschefen och du ingår i enhetens ledningsgrupp.

Din profil

Vi vill att du har mycket goda ledaregenskaper och ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet av personal- och verksamhetsansvar och/eller har varit projektledare/teamledare. Vi ser vidare att du har en eftergymnasial utbildning inom för tjänsten relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenheter. Du har kunskap om fastighetsinformation. Tjänsten kräver mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att du måste vara svensk medborgare samt att en säkerhetsprövning med registerkontroll och säkerhetssamtal kommer att genomföras innan anställning.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som person har du en positiv grundsyn, god självinsikt, är nyfiken och strävar efter att utvecklas i chefsrollen. Du har förmåga att utveckla och bevara goda yrkesmässiga relationer och du kommunicerar tydligt och balanserat på ett sätt som är anpassat efter situation och individ.

Du skapar engagemang och entusiasm genom att involvera andra och utifrån rådande och kommande förutsättningar utvecklar och anpassar du verksamheten. Du är ansvarstagande, handlingskraftig och uthållig samt har förmåga att analysera och prioritera utifrån ett helhetsperspektiv.

Övrig information

På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Vi vet att våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. Genom att arbeta med jämställdhet och mångfald som självklara delar av verksamheten skapar vi en inkluderande kultur där olikheter är en av våra framgångsfaktorer. I vårt medarbetarskap ingår det att alla medarbetare agerar utifrån vår värdegrund: service, öppenhet och handlingskraft.

Hos oss har du möjlighet att utföra arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret. Det är verksamheten och gällande regelverk som styr. Vi kallar det den hybrida arbetsplatsen.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om tjänsten besvaras av de kontaktpersoner som anges i annonsen.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

För att hus, broar och vägar ska kunna byggas behövs kunskap om Sveriges geografi och fastigheter. Genom att kartlägga verkligheten och tillhandahålla aktuell information om landets topografi och infrastruktur bidrar du därför till grunden för ett hållbart och fungerande samhälle.

Dela sidan

Chef inom Fastighetsinformation, Gävle

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
  Ansök här  
Referensnummer:
C90445-2022-33

Anställningsvillkor

Tjänsteort:
Gävle
Omfattning:
Heltid
Antal tjänster:
1
Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Marika Ström
Enhetschef
Telefon: 026-63 48 87

Fackliga företrädare

Elisabeth Jansson
Lantmäteriakademikerna/SACO
Telefon: 026-63 30 02
Thomas Thuresson
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 026-63 36 07