Hoppa till sidans innehåll
Other languagesLanguages Lättläst Teckenspråk Min sida
Chef inom Geodata, Gävle

Chef inom Geodata, Gävle

Vi erbjuder dig

Vi söker en chef till funktionen Arkitektur och portfölj i Gävle. Som funktionschef rapporterar du till enhetschefen för enhet Verksamhetssamordning samt ingår i enhetens ledningsgrupp som en av tre funktionschefer. Verksamhetssamordning stödjer Verksamhetsområde Geodata inom bland annat verksamhetsarkitektur, standarder, juridik, förvaltnings- och utvecklingsplanering.

Funktionen Arkitektur och portfölj består av 10 medarbetare. Funktionen stödjer och samordnar verksamhetens arbete med standarder, specifikationer, handböcker i mät- och kartfrågor, verksamhetsarkitektur samt förvaltnings- och utvecklingsplanering. Det innebär att funktionen har ett nära samarbete med övrig verksamhet och IT-enheten kring till exempel begreppsmodeller, informationsutbytes- och lagringsmodeller, stöd och utbildning till de som skriver specifikationer. Funktionen stöttar också i beredning och genomförande av uppdrag och projekt. Din roll är att tillsammans med medarbetarna samt i dialog med övrig verksamhet leda och vidareutveckla dessa samordningsområden.

Som chef på Lantmäteriet förväntas du driva förändringar genom att skapa förutsättningar för delaktighet och en god dialog. Du förväntas uppnå resultat genom en tydlig arbetsgivarroll i kombination med skapat förtroende och tillit till andra.

För att kunna leva upp till de förväntningar som ställs på dig får du som chef på Lantmäteriet ett tydligt uppdrag med befogenheter och delegerat ansvar. Utöver det erbjuder vi dig det stöd du behöver inom områden som till exempel ekonomi, HR och kommunikation.

Din profil

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning och ledarerfarenhet till exempel som team- eller projektledare eller som chef med personalansvar.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i offentlig sektor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är stabil och personligt mogen. Du skapar förtroende, är ansvarstagande och visar handlingskraft.

Ditt ledarskap utmärks av att du anpassar dig och din kommunikation efter person och situation, att du samverkar internt och externt samt delar med dig av dina kunskaper, erfarenheter och kontakter. Som person är du öppen och drivande i att utveckla och anpassa verksamheten utifrån rådande och kommande förutsättningar. Du har ett lösningsorienterat förhållningssätt och ser värdet i omvärldsbevakning.

Övrig information

På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Vi vet att våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. Genom att arbeta med jämställdhet och mångfald som självklara delar av verksamheten skapar vi en inkluderande kultur där olikheter är en av våra framgångsfaktorer. I vårt medarbetarskap ingår det att alla medarbetare agerar utifrån vår värdegrund: service, öppenhet och handlingskraft.

Hos oss har du möjlighet att utföra arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret. Det är verksamheten och gällande regelverk som styr. Vi kallar det den hybrida arbetsplatsen.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om tjänsten besvaras av de kontaktpersoner som anges i annonsen.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

För att hus, broar och vägar ska kunna byggas behövs kunskap om Sveriges geografi och fastigheter. Genom att kartlägga verkligheten och tillhandahålla aktuell information om landets topografi och infrastruktur bidrar du därför till grunden för ett hållbart och fungerande samhälle.

Dela sidan

Chef inom Geodata, Gävle

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
  Ansök här  
Referensnummer:
C96661-2022-56

Anställningsvillkor

Tjänsteort:
Gävle
Omfattning:
Heltid
Antal tjänster:
1
Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Åsa Sjödin
Enhetschef, Verksamhetssamordning
Telefon: 026-63 34 01

Fackliga företrädare

Fredrik Hellman
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 026-63 34 37
Jesper Paasch
Lantmäteriakademikerna/SACO
Telefon: 026-63 30 01