Lantmäteriets nya lokaler i Kiruna invigda

18 januari 2023

Lantmäteriets nya kontor i Kiruna invigdes i förra veckan med generaldirektör Susanne Ås Sivborg, lokala medarbetare och ett antal gäster på plats. I samband med det avslutades även regeringsuppdraget att utveckla Lantmäteriets verksamhet i Kiruna.

Lantmäteriet förstärker sin verksamhet

Att förstärka verksamheten med ytterligare drygt 50 personer innebar att dåvarande lokalerna blev för trånga för alla medarbetare. I samband med flytten till nya lokaler har Kiruna även varit ett pilotprojekt för att skapa ett enhetligt koncept för inredning av alla lantmäteriets lokaler. Lokalprojektet har pågått i två år.

– Det är roligt med ett uppdrag som innebär att myndigheten expanderar. Det har hänt mycket i världen sedan Kirunaprojektet drog igång, men frågan om hur det går i Kiruna har hela tiden följts med stort intresse av både Lantmäteriets styrelse och av regeringen, sa Susanne Ås Sivborg vid invigningen.

Kiruna – som ett Lantmäteriet i miniatyr

Ett collage av bilder på de nya lokalerna. Klicka på bilden för att förstora den.

– Vi rekryterade drygt 50 nya medarbetare. Det vi såg då var att vi kunde etablera helt ny verksamhet, som till exempel kundcenter. Idag har vi 16 medarbetare som jobbar där men organisatoriskt är en del av kundcentret i Gävle. En annan ny verksamhet som etablerats är samfällighetsföreningsregistret som flyttats till Kiruna, säger Gorm Lundqvist, funktionschef på Lantmäteriet.

– Till det nya kontoret rekryterades också 21 nya informationsutvecklare till verksamhetsområdet Utveckling och IT, som fanns i Kiruna sedan tidigare. Man kan säga att alla stora verksamhetsområden på Lantmäteriet numera finns representerade på kontoret, säger Gorm Lundqvist.

Skribent: Natasja Kamenjasevic