Hoppa till sidans innehåll
Other languagesLanguages Lättläst Teckenspråk Min sida

Geoskolan

Geoskolan är en digital lärmiljö för elever i grundskolan och gymnasiet. Här får du som lärare tillgång till ett kostnadsfritt undervisningsstöd som kan användas i de flesta ämnen. Geoskolan innehåller lektionsförslag och geografisk information från Lantmäteriet och andra myndigheter.

Upptäck natur och samhälle med Geoskolan!

Utveckla elevernas digitala kompetens med utgångspunkt i geografisk information. Här får du som lärare tillgång till ett kostnadsfritt undervisningsstöd som kan användas i de flesta ämnen. Geoskolan ger dig lektionsförslag och en kartapplikation med data från flera myndigheter. Här hittar du också vårt länkskafferi med tips på andra webbplatser med information, artiklar, kartor, spel med mera.

Geoskolan är en naturlig del av Lantmäteriets verksamhet. Vi är den myndighet som kartlägger Sverige. Med Geoskolan möter vi grundskolans och gymnasieskolans grundläggande behov av geografisk information. På så sätt skapar vi förutsättningar för att öka och bredda kunskapen om och användningen av geografisk information, det vi kallar geodata. Här kan du läsa mer om Geoskolan.