Digital samhällsbyggnadsprocess - Nyhetsbrev nr 6, 2022

Webbsänt informationsmöte – Smartare samhällsbyggnadsprocess

Måndag den 26 september, kl. 13.00-14.00, håller Lantmäteriet och projektet Smartare samhällsbyggnadsprocess, en webbsänd information om status och framdrift i projektet. Du är varmt välkommen att delta i webbsändningen (nytt fönster).

Kommande informationstillfällen under hösten:

  • Måndag den 7/11, kl. 13.00-14.00
  • Måndag den 19/12 kl. 13.00-14.00

Inbjudan till seminarium, Smartare samhällsbyggnadsprocess en Nationell angelägenhet

Torsdag den 13 oktober genomför Lantmäteriet i sitt arbete med Smartare samhällsbyggnadsprocess (SSB) ett webbsänt heldagsseminarium. Ta del av innehållet (nytt fönster) och gör en notering i din kalender. Seminariet är gratis och du är varmt välkommen, du deltar via denna länk (nytt fönster).

Botkyrka först ut med att tillgängliggöra alla detaljplaner i Nationella Geodataplattformen

Botkyrka har tillgängliggjort alla sina detaljplaner i digitalt format via den Nationella Geodataplattformen (NGP). Genom automatiserade flöden har de tolkat alla befintliga detaljplaner och delar nu med sig av scripten de använt till andra kommuner.

Läs mer här (nytt fönster)

Byggnadsinformation enligt Nationell specifikation

Lantmäteriets regionala geodatasamordnare genomförde innan sommaren ett webbinarium kring byggnadsinformation enligt den Nationella specifikationen. Missade du tillfället eller vill ta del av informationen igen gör du det här (nytt fönster). Målgruppen är kommuner som vill ansluta sig till den Nationella geodataplattformen (NGP) för att tillgängliggöra sin byggnadsinformation enligt den Nationella specifikationen. Medverkande föreläsare är Lantmäteriet, Boverket och Osby kommun.

Nationella geodataplattformen

Den Nationella geodataplattformen (NGP) gör det möjligt för alla att få tillgång till datamängder som behövs i samhällsbyggnadsprocessen. NGP omfattar flera aktörer. Producenter för datamängderna är kommuner och statliga myndigheter och datamängderna tillhandahålls via tjänster med applikationsgränssnitt (API).

Läs mer här (nytt fönster)

Nyhetsbrev

Information om hur du gör för att prenumerera på nyhetsbrev från Lantmäteriet.