BAL och ABT - Nyhetsbrev 2024:1

Uppföljning ABT-avtalet

Under mars har en avtalsuppföljning skickats ut via mail. Se gärna över detta och återkoppla till oss så att vi har uppdaterad information gällande kontaktpersoner och ansvarsområden. Ni kan mejla förändringar till ajourhallning-bal@lm.se.

Fakturaunderlag ABT-avtalen

Årets fakturaunderlag kommer att skickas ut första veckan i april 2024 och sista faktureringsdag kommer att vara den 20 juni 2024.

Kvalitetsarbete

I förra nyhetsbrevet informerade vi om kvalitetsarbete kopplat till Övrigt utredningsfall – Avregistrera byggnad samt Schabloner som är äldre än fem år. Vi har vid en rutinkontroll även upptäckt att det finns byggnader med adresskoppling där byggnad och adress ligger på olika fastigheter.

Vi kommer därför samordna utskicken för allt kvalitetsarbete för att ni ska få det samlat i stället för vid flera olika tillfällen. Informationen om kvalitetskontrollerna och hur ni ska hantera bristerna skickas ut i april månad.

Grundutbildning i LINA 29 maj

Har ni en ny kollega på kontoret som ska jobba med LINA? Vi kommer att ha en grundutbildning via Skype som genomförs 29 maj kl 10-12. Om ni vill delta, skicka ett mejl till ajourhallning-bal@lm.se.

Byggnadsnamn i Blåljuskollen

Vikten av att ha ett uppdaterat geodata kan vara livsavgörande när blåljusverksamheter behöver hitta rätt i tid. Har er kommun aktuella byggnadsnamn?

Via Byggnad direkt har de kommuner som är med i Geodatasamverkan tillgång till alla byggnadsnamn (kategorierna Huvudnamn topografi och Övrigt namn topografi) som finns registrerade i er kommun.

Kommuner som använder Tjänstebaserad uppdatering har tillgång till alla namnkategorierna.

I Handbok för LINA finns beskrivning av hur ni går till väga för att lägga till nya byggnadsnamn. Se även Regelverket för byggnadsnamn så att namnen följer god ortnamnssed. Handböcker och regelverk hittar ni på vår webbplats.

Glad påsk önskar BAL-supporten!

Bild

Contents of this page may be automatically translated, we take no responsibility for the accuracy of the translation. Feel free to contact our customer support centre if you have any questions.

Read more about our website