Available jobs | Lantmäteriet
Hoppa till sidans innehåll
Other languagesLanguages Lättläst Teckenspråk

IT Säkerhetsarkitekt, Gävle

Vi erbjuder dig

På grund av en förändrad omvärld med ett allt mer spänt säkerhetsläge och en ökad aktivitet av IT attacker och attackförsök så ökar behovet av adekvata och fungerande skydd och upptäcktsmetoder för dessa attackförsök.

Bland annat på grund av ovan behöver vi nu stärka vår förmåga att stötta vår organisation och våra utvecklingsteam med analyser, utredningar och lösningar kring IT säkerhet. Vi behöver adressera ett ökat behov av utbildning av berörda team för att vi ska kunna gå mer mot "Security by design".

Rollen är en del i vår IT-säkerhetsfunktion och ordnar under vår IT säkerhetschef. Organisatoriskt är rollen placerad i vår arkitektursektion.

Om tjänsten

Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med och utforma nya, samt påverka och driva på befintliga IT-säkerhetslösningar inom Lantmäteriet. Rollen är övergripande och leder till kontakter och samverkan med många team och individer över hela Lantmäteriet.

Ett operativt ansvar ingår att kunna agera och stötta organisationen vid incidenter vilket kan leda till ett visst mått av spänning och variation i arbetsuppgifterna.

En förutsättning för rollen är att hela tiden ligga "steget före" våra antagonister varför vi kommer säkerställa att du kontinuerligt kompetensutvecklas för att effektivt kunna utföra din roll.

I tjänsten ingår att arbeta strukturerat med IT säkerhet som omfattar allt från kartläggning av potentiella hot och attackmöjligheter, svagheter i befintliga eller tänkta lösningar, utvärdering av potentiell skada på våra tillgångar och vår verksamhet till utveckling av säkerhetslösningar som begränsar eller eliminerar identifierade svagheter i våra system och applikationer såväl som infrastruktur.

I tjänsten ingår även att utbilda och informera berörda grupper och team om IT säkerhet.

Din profil

Du har några års erfarenhet av strukturerat IT säkerhetsarbete, med tonvikt mot applikations- och systemsäkerhet. Du har en relevant högskoleexamen inom IT säkerhet eller har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt.

God kommunikativ förmåga är en förutsättning då en del av utmaningen i tjänsten är att kommunicera och förankra behov och motiv med säkerhetsarbetet i hela organisationen.

Du ska ha ett öppet och nyfiket sinne, vara prestigelös, och gilla att söka lösningar i samarbete med andra. Samtidigt behöver du ha styrkan att stå stadigt och värna om säkerhetsbehovet och säkerhetsperspektivet i våra pågående initiativ.

Erfarenhet av att arbeta i en "Agil" utvecklingsorganisation eller om du har ett stort intresse av detsamma är meriterande.

Om du dessutom ägnar din fritid åt "ethical hacking" så är även det meriterande,

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att du måste vara svensk medborgare samt att en säkerhetsprövning med tillhörande säkerhetssamtal kommer att göras före anställning.

Övrig information

På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen.

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen.

På huvudkontoret i Gävle finns våra myndighetsgemensamma enheter som levererar administrativa tjänster och är ett stöd till Lantmäteriets verksamhetsområden. Här är du med och ser till att vardagen fungerar! Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
  Ansök här  
Referensnummer:
C29671-2019-24

Anställningsvillkor

Tjänsteort:
Gävle
Omfattning:
Heltid
Antal tjänster:
1
Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Kontaktpersoner

Fredrik Goetzinger
Sektionschef arkitektur
Telefon: 026-633452

Fackliga företrädare

Lars Malmevik
Lantmäteriakademikerna
Telefon: 026-633948
Maria Sälg
ST inom Lantmäteriet
Telefon: 026-63 48 19

Contents of this page may be automatically translated, we take no responsibility for the accuracy of the translation. Feel free to contact our customer support centre if you have any questions.

Read more