Hoppa till sidans innehåll
Other languagesLanguages Lättläst Teckenspråk

Följa pågående ärenden

I e-tjänsten för lantmäteriförrättningar kan du följa dina pågående fastighetsbildningsärenden från start till mål. 

Tjänsten är tillgänglig både för dig som privatperson eller som företrädare för en organisation, en kommun eller ett företag.

Om du inte har tillgång till dator eller e-legitimation, eller vill ha information om ditt företags fastigheter, så kan du vända dig till vårt Kundcenter.

Så här använder du tjänsten

Du loggar in med e-legitimation. Ska du logga in för första gången som ombud eller dödsbodelägare? Då behöver du först kontakta din handläggare innan du kan använda din e-legitimation.

Mer om e-legitimation

Om du inte har e-legitimation sedan tidigare kan du ansöka om detta hos din bank eller Telia. Du behöver ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige för att ansöka om e-legitimation. Läs frågor och svar om e-legitimation

En juridisk person är ett företag eller en organisation som har egen rättskapacitet. Som juridisk person loggar du in med användarnamn och lösenord som du får från oss.

Ansök om inloggning och administratörsrättigheter

Du behöver blanketten här nedanför för att ansöka. Om du vill ansöka om behörighet till fler än ett företag eller organisation måste du uppge en unik e-postadress per företag/organisation

När vi fått ansökan mailar vi inloggningsuppgifter till dig. Sen kan du själv lägga till dem som ska ha tillgång till informationen om ärendet.  

Lägga till nya användare

Som administratör för ett företag/organisation har du möjlighet att lägga till nya användare. Inloggningsuppgifterna skickas sedan till den nya personens e-postadress. 

Om du har glömt ditt lösenord eller användarnamn

Du kan få det skickat till din e-postadress. Fyll i uppgifterna för att ansöka om nytt lösenord eller få uppgift om ditt användarnamn.

Uppgifterna om din förrättning tas bort 30 dagar efter att förrättningen är slutförd. Handlingarna från ditt ärende finns därefter att nå via tjänsten Min fastighet, där du som privatperson kan logga in med e-legitimation. 


 

Contents of this page may be automatically translated, we take no responsibility for the accuracy of the translation. Feel free to contact our customer support centre if you have any questions.

Read more