Hoppa till sidans innehåll
Other languagesLanguages Lättläst Teckenspråk Min sida

Samfällighetsföreningsregistret firar ett år i Kiruna

19 十一月 2020

Det har gått ett år sedan Lantmäteriets samfällighetsföreningsregister flyttade till Kiruna. Verksamheten lämnade då Norrtälje och blev en del i Lantmäteriets Kirunasatsning.

Bild på Kirunakontoret

I samband med Lantmäteriets förstärkning i Kiruna har omkring 50 nya medarbetare rekryterats till kontoret som därmed fördubblades i storlek.

- Vi märks allt mer i stan. Nu är vi en av de större arbetsgivarna, säger Catarina Albertsson som är chef för funktionen som hanterar Samfällighetsföreningsregistret.

På egna ben

Etableringen i Kiruna har gått bra. Uppgifterna har flyttats över succesivt från Norrtälje. Ingen av de tio som började arbeta med Samfällighetsföreningsregistret hade tidigare erfarenhet av den här sortens frågor.

Efter det första året är funktionen mogen att stå på egna ben. Den interna rollen som rådgivare inom gruppen tillsattes nyligen och man arbetar med juridiska praxismöten samt med handboken för Samfällighetsföreningsregistret.

Hur ser framtiden ut?

- Nu hoppas vi på att kunna utveckla en e-tjänst. Det blir möjligt efter en lagändring som tillåter att vi lagrar personnummer i registret. Med e-tjänsten skulle vi kunna minska den manuella hanteringen i handläggningen och få möjlighet att jobba mer med kvalitetsförbättringar, säger Catarina Albertsson.

Contents of this page may be automatically translated, we take no responsibility for the accuracy of the translation. Feel free to contact our customer support centre if you have any questions.

Read more about our website