Hoppa till sidans innehåll
Other languagesLanguages Lättläst Teckenspråk Min sida

Problemlösning bildvisningsalternativ

För att använda vissa av våra tjänster, bland annat Historiska kartor, behöver du kunna öppna akter i DjVu-format för att titta på akten. 

Beroende på vilken webbläsare eller länk i tjänsten som du använder finns det olika sätt att titta på akter. Alla sidor som tillhör en akt kommer att laddas ned på din dator innan du kan titta på akten. Det kan innebära att det kan ta längre tid att hämta en akt som innehåller många sidor.

När du klickar på länken till vänster under Karta/Akt så öppnas akten i en DjVu-plugin eller i ett program som kan läsa DjVu. Du måste ladda ner ett program på din dator. Om du vill använda funktionalitet som mäta i karta, förstoringsglas eller göra andra inställningar är det den här länken du behöver använda.

När du klickar på länken till höger under Köp så öppnas akten i en förenklad DjVu-visare och det krävs ingen nedladdning av programvara. Om du bara vill bläddra och zooma i akten är den här förenklade DjVu-visaren tillräcklig, du behöver inte köpa akten bara för att du klickar på länken.

Exempel på länkar att klicka på under Karta/Akt samt Köp i tjänsten Historiska kartor

Om du har använt DjVu plug-in tidigare så kan de gamla länkarna till akterna fortfarande vara kvar på sidan Sökresultat. Prova först med att göra en ”hård” uppdatering på sidan genom att klicka på ctrl+F5 innan du börjar med bildvisningsalternativ.

Bildvisningsalternativ för olika webbläsare

Koppla DjVu till ett program

  1. Öppna Kontrollpanelen.
  2. Klicka på Program.
  3. Klicka på Standardprogram.
  4. Klicka på Associera en filtyp eller protokoll med ett program.
  5. Du ska då ha fått upp en lång lista med en massa filtyper i kolumnen längst till vänster och program i kolumnen bredvid, till höger.
  6. Bläddra ner till ”.djv” och ”.djvu” och välj DjVuViewer i den högra kolumnen.
Associera DjVu Document till DjVuViewer

Contents of this page may be automatically translated, we take no responsibility for the accuracy of the translation. Feel free to contact our customer support centre if you have any questions.

Read more about our website