Hoppa till sidans innehåll
Other languagesLanguages Lättläst Teckenspråk Min sida

Geodataplatsen

Detta är Lantmäteriets "hämta-själv-lager" där ni som har avtal om geodatasamverkan själva kan hämta data - när och hur ofta ni vill - utan att invänta leveranser eller fasta aviseringstillfällen.

Geodataplatsen utgår

Den 1 oktober utgår GSD-Fastighetskartan som produkt och ersätts av nya produkter. Lantmäteriet slutar vid samma datum att uppdatera information på Geodataplatsen. De nya produkterna beställs och hämtas via Geotorget Beställning.

Är ni med i geodatasamverkan?

Det är bara de som har avtal om geodatasamverkan som får tillgång till Geodataplatsen via inloggning. Här kan ni hämta GSD-Fastighetskartan vektor, över samtliga kommuner och län i Sverige. Dessa geodata får endast användas i er egna offentliga verksamhet.

Inloggning

Geodataplatsen är en nedladdningstjänst för uttag av geodataprodukt via FTP. För att få tillgång till Geodataplatsen krävs inloggning.
Kontakta geodatasupport@lm.se för att få inloggningsuppgifter.

Vi rekommenderar att ni använder en FTP-klient för att hämta data från Geodataplatsen. Det är möjligt att använda en webbläsare men eftersom FTP-platsen bygger på en standard och ett överföringsprotokoll som varje webbläsare tolkar på olika sätt kan fel uppstå, till exempel att filer som finns att hämta inte visas.

Teknisk beskrivning för Geodataplatsen (pdf)

Geodataprodukt att hämta

GSD-Fastighetskartan, vektor, i formaten Shape och MapInfo tab, kan laddas ned via Geodataplatsen.

Data som tillhandahålls via Geodataplatsen, uppdateras varje vecka. Vanligtvis sker detta varje helgfri måndag men vid storhelger och planerade systemhelger fördröjs uppdateringarna en till två arbetsdagar.

Koordinatsystem och indelning

GSD-Fastighetskartan vektor finns indelad i kommun och län. Kommunerna finns att hämta i sina respektive SWEREF 99-zoner. Länen finns endast i SWEREF 99 TM.

Contents of this page may be automatically translated, we take no responsibility for the accuracy of the translation. Feel free to contact our customer support centre if you have any questions.

Read more about our website