Hoppa till sidans innehåll

Möt några digitala möjliggörare

Vårt land är fullt av kommuner och aktörer som redan börjat sin digitala förändringsresa. Här får vi träffa några av dem och ta del av deras insikter och erfarenheter från deras arbete.

Hans Schub - Tanums kommun

Här möter vi Hans Schub, ordförande Miljö och byggnadsförvaltningen i Tanums kommun. Han berättar mer om varför kommuner måste hänga med i utvecklingen och digitalisera sina processer. Se filmen i engelsk version (nytt fönster).

Karl-Johan Ottoson - Vilhelmina kommun

Här möter vi Karl-Johan Ottoson, kommunchef Vilhelmina kommun. Han berättar mer om vikten av samverkan och hur man genom att samarbeta kan skapa en win-win situation för alla inblandade, inklusive medborgarna. Se filmen i engelsk version (nytt fönster).

Märta Syrén- Region Gotland

Här möter vi Märta Syrén, projektledare för projektet DiSa på region Gotland. Hon berättar om varför de startade projektet och om vikten av att våga ta sig an en förändringsresa. Se filmen i engelsk version (nytt fönster).

Frank Strand och Mårten Olsson om markanvisningar
Här pratar Mårten Olsson, utvecklingsdirektör Trelleborgs kommun och Frank Strand, Sharing Capabilities om samverkan och digitisering inom markanvisningar.

Möt en möjliggörare - Affärsverken

Jesper Auer, Produktägare IoT - Affärsverken. Textad version kommer inom kort.