Hoppa till sidans innehåll

Filmer smartare samhällsbyggnadsprocess

Här kan du ta del av filmade intervjuer och goda exempel från kommuner och andra aktörer inom samhällsbyggnadsprocessen.

Se filmen där Qarin Bånkestad, teknisk lantmätare i Eskilstuna kommun och Fabian Ståhl, expert digitalt byggande på Boverket berättar om varför det är viktigt med en digital grundkarta.

Se filmen som beskriver hur man arbetar med grundkartan digitalt och vidare i processen fram till byggskedet.

I Örebro valde man att plocka "guldkornen" från våra workshops, Digibarometern och DigistegETT, och skräddarsy ett eget program. Hör Sascha Benes och Niklas Eriksson på Stadsbyggnad berätta om hur det gick och vad det gav för mervärde.

Vi har ställt fem snabba frågor om digitalisering. I film fyra ställde vi frågan: Hur håller ni ångan uppe och inspirerar varandra? Karin, Anders, Klara och Björn berättar.

Fem snabba frågor om digitalisering. Film 3 - Vilket är ert mest lärorika misstag i digitaliseringsarbetet? Anders, Björn och Daniel berättar!

Vi har ställt fem snabba frågor om digitalisering. Film 2 - Vad tycker du är det bästa motivet för att digitalisera? Daniel, Björn och Anders berättar mera.

Vi har ställt fem snabba frågor om digitalisering. Film 1 - Ditt bästa tips för att komma igång? Björn, Anders och Klara svarar.

Vi har ställt fem snabba frågor om digitalisering. I film fem ställde vi frågan: Vilken av de digitala tjänster som du använder privat skulle du vilja ta med dig till din arbetsplats och varför? Daniel, Björn, Karin och Anders delar med sig av sina tankar.

GIS-ingenjörerna Klara och Daniel berättar om hur de arbetar med en gemensam plattform för geodata och om vilken nytta det ger.

Digitaliseringsledaren och stadsbyggnadsdirektören på stadsbyggnadskontoret, Malmö stad, berättar om den digitala agenda för stadsbyggnadskontoret som togs fram för två år sedan och hur den hjälper dem i digitaliseringsarbetet idag.

Emil Ekstrand, funktionschef på Lantmäteriet, berättar om vilken nytta tillgången till digitala detaljplaner skulle kunna ge i förrättningsverksamheten.

Västerås stad arbetar tillsammans för en digital samhällsbyggnadsprocess. Utvecklingsstrateg Björn Anderfjäll berättar mer.

Hör Eda kommun berätta om deras arbete med digitalisering och digitala detaljplaner.

Karin Schött, 3D-samordnare, berättar mer om Eskilstuna kommuns arbete med en stadsmodell i 3D.